Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Noodhulp voor daklozen

Laatste nieuws

Gisteravond overnachtten 968 personen in de centra van Samusocial

Gisteravond overnachtten 968 personen in de centra van Samusocial

13/03/2018

Gisteravond verwelkomde Samusocial 968 personen in zijn verschillende centra : 577 alleenstaande mannen 128 alleenstaande vrouwen 263 mensen in gezinsverband (76 families), waaronder 156 kinderen Afgelopen vrijdag (9 maart) sloten de 50 extra plaatsen die tijdens de koudegolf ter beschikking werden gezet, in de Poincaré opvangcentrum. Alle mensen met een aanvraag tot opvang kregen een slaapplaats.  De winter komt tot een einde. De opvangcapaciteit van het winterplan gaat geleidelijk afnemen : het federaal winterplan van het Rode Kruis zal eind maart eindigen. Het regionale winterplan van Samusocial zal zijn laatste plaatsen eind april afsluiten.  Winter en zomer gaan de mobiele teams op zoek naar de meest kwetsbaare daklozen, die niet in de opvangcentra komen slapen.  

Meer info

Tekst en beeld : rij mee met onze mobiele teams, op zoek naar de meest kwetsbaare daklozen in Brussel

Tekst en beeld : rij mee met onze mobiele teams, op zoek naar de meest kwetsbaare daklozen in Brussel

02/03/2018

Het was extreem koud deze week in Brussel. Onze mobiele teams rijden verder, in de mate van hun mogelijkheden, op zoek naar de meest kwestbare daklozen in de stadt : mensen die bij vriestemperaturen nog weigeren, in een warm bed te slapen. Wouter Woussen (de Standaard)  is deze week een avond meegereden, van 21u tot 2u s’morgens  : LEES HIER ! (Fotos van Kristof Vadino)

Meer info

Samusocial is op zoek naar kousen en ondergoed !

Samusocial is op zoek naar kousen en ondergoed !

01/03/2018

We hebben een grote behoefte aan sokken en ondergoed ! Onze bestanden smelten terwijl de winter er nog is ! Onze teams willen de vele aanvragen van de dakloze personen die ze ontmoeten beantwoorden, zowel op straat als in onze opvangcentra ! Daarom lanceren wij een oproep voor donaties van sokken (katoen !) en ondergoed, zowel voor  mannen als vrouwen ! Natuurlijk moet alles nieuw zijn.  Je kunt je donaties altijd komen afgeven bij het hoofdzetel van Samusocial, Vestje, 1000 Brussel (open 7/7, 24u/24).  Meer info nodig? Aarzel niet, schrijf naar info@samusocial.be !  Bedankt voor je vrijgevigheid !  

Meer info

Koudegolf : Samusocial biedt onderdak aan alle mensen met een aanvraag tot opvang

Koudegolf : Samusocial biedt onderdak aan alle mensen met een aanvraag tot opvang

26/02/2018

Sinds de opening van het centrum in de Borrensstraat vorige vrijdag heeft het winterplan van Samusocial iedereen met een aanvraag tot opvang een bed kunnen aanbieden. Gisteravond verwelkomde Samusocial 993 personen, waaronder : 613 alleenstaande mannen 123 alleenstaande vrouwen 257 mensen in gezinsverband (76 gezinnen), waaronder 197 kinderen. Onze mobiele teams blijven waakzaam in de mate van hun mogelijkheden. De avond-maraude (vanaf 21u) blijft essentieel om voor een humanitaire wacht te zorgen bij de meest gedesocialiseerde mensen, die niet in onze centra willen komen overnachten.

Meer info

Koudegolf : Samusocial opent een extra centrum

Koudegolf : Samusocial opent een extra centrum

23/02/2018

Gezien de huidige koudegolf is de prioriteit van Samusocial alles in het werk te stellen om alle mensen met een aanvraag tot opvang onderdak aan te bieden. Daarom hebben we in overleg met de regionale autoriteiten besloten om deze vrijdagavond een extra centrum van 50 tot 70 bedden voor alleenstaande mannen te openen, zodat de meeste aanvragen tot opvang beantwoord worden. Dit centrum, gelegen aan de Borrensstraat in Elsene, is ter beschikking gesteld door Proximus*. Het biedt alleen een nachtopvang van 21:30 tot 8u s’morgens. Mensen die in dit centrum logeren worden s’ochtends naar andere dagdiensen georienteërd, om hen een permanente opvang te kunnen aanbieden, als zij dat wensen. Vanaf vanavond zal Samusocial in zijn verschillende centra opvang kunnen bieden […]

Meer info

Brusselaars van 2017: terreinmedewerkers van Samusocial genomineerd!

Brusselaars van 2017: terreinmedewerkers van Samusocial genomineerd!

07/02/2018

Gisteren werd het nieuws bekend dat de medewerkers van Samusocial genomineerd zijn voor de wedstrijd « Brusselaars van het jaar » voor de categorie « samenleving »!  2017 was een hard jaar voor Samusocial en voor onze werknemers op het terrein. We zijn de initiatiefnemers* van deze wedstrij dankbaar, niet alleen voor de nominatie, maar ook omdat dit een blijk van waardering is voor onze mensen op het terrein. “De medewerkers waren ook slachtoffers van de affaire Samusocial. Eén voor één geëngageerde burgers die samen met de rest van het land -meestal via de pers- mee ontdekten hoe hun vzw beheerd werd. Gelukkig hielden de 300 medewerkers stand. Iedere avond bleven ze op pad gaan, naar de daklozen op straat. Ze bleven hen ondersteunen, […]

Meer info

Winterplan : prioritaire opvang voor alle families en opening van 50 extra plaatsen voor alleenstaande mannen

Winterplan : prioritaire opvang voor alle families en opening van 50 extra plaatsen voor alleenstaande mannen

07/02/2018

In reactie op de huidige kou en de toegenomen vraag naar accommodatie van gezinnen, heeft Samusocial in overleg met de regionale autoriteiten besloten om de verdeling van de ventilatiecapaciteit opnieuw te definiëren. Sinds dinsdag 6 februari kan het centrum van de Koningstraat  –oorspronkelijk gepland voor de opvang van 300 alleenstaande mannen – 80 tot 90 personen in gezinsverband verwelkomen. Een van de drie verdiepingen in het centrum wordt vanaf nu volledig gewijd aan gezinnen. Gisteravond konden alle gezinnen met een aanvraag tot opvang onderdak krijgen.  Het centrum van de Koningstraat biedt alleen een nachtopvang, van 18u tot 8u ’s ochtends. Gezinnen die in dit centrum logeren worden daarom elle ochtend naar andere dagopvangvoorzieningen geleid. Deze herontwikkeling gaat ook samen met […]

Meer info

Winterplan: verzadiging van de centra beheerd door Samusocial

Winterplan: verzadiging van de centra beheerd door Samusocial

01/02/2018

Gisteravond vonden bij Samusocial 973 personen onderdak, waarbij : 603 alleenstaande mannen 130 alleenstaande vrouwen 240 personen in gezinsverband (72 gezinnen), van wie 130 kinderen Sinds meer dan een week zijn de centra van Samusocial volzet en onze teams op het terrein kunnen niet langer een plaats waarborgen aan elke persoon – ook vrouwen en gezinnen – dat een aanvrag tot opvang maakt. Uit de recentste gegevens die het Rode Kruis heeft doorgestuurd, blijkt ook dat hun opvangcentrum verzadigd is. In het Coördinatiecomité van het Winterplan wordt momenteel besproken welk operationeel antwoord deze situatie moet krijgen.

Meer info

Er is geen probleem meer om het groene nummer van Samusocial te bereiken

Er is geen probleem meer om het groene nummer van Samusocial te bereiken

29/01/2018

Een aantal mensen heeft ons gemeld dat ze niet binnenraken op het groene nummer van Samusocial (0800/99.340) vanop een GSM-nummer van de operator LycaMobile. Na een eerste controle bevestigt men ons dat ons groene nummer bereikbaar is voor alle operatoren die actief zijn op het Belgische net. Uit een test van ons eigen team blijkt echter dat het onmogelijk is om binnen te raken bij onze telefoonpermanentie met een nummer bij de operator LycaMobile.   Het probleem is opgelost. Alle gebruikers van een mobiele telefoon met een Belgisch nummer, óók de abonnees van LycaMobile kunnen nu zonder meer het groene nummer van Samusocial bereiken. In de toekomst zullen onze teams regelmatig controleren of onze telefoonpermanentie voor iedereen bereikbaar is.   Samusocial wenst zich […]

Meer info

Winterplan : de opvangcentra van Samusocial binnenkort verzadigd

Winterplan : de opvangcentra van Samusocial binnenkort verzadigd

18/01/2018

 Gisteravond heeft Samusocial onderdak aangeboden aan 944 personen, waaronder : 596 alleenstaande mannen 126 alleenstaande vrouwen 2 niet begeleide miderjarigen  220 personen als deel van een gezin (94 families), waaronder 135 minderjarigen  Samusocial nadert de verzadiging van zijn ontvangstcapaciteiten. Het onmiddellijke risico om niet op alle verzoeken tot opvang te kunnen reageren is werkelijk, ook voor vrouwen en gezinnen.  Bovendien bevestigt de laatste communicatie van het Rode Kruis de aankomende verzadiging van hun schuilplaats.  Een vergadering met de coördinatiecomité van het Winterplan is zeer binnenkort gepland om de situatie te beoordelen.

Meer info

close

Newsletter

Onze nieuwsbrief brengt je op de hoogte van het meest actuele nieuws van Samusocial. De nieuwsbrief is gratis en je krijgt ze rechtstreeks in je mailbox. Je kan op elk moment je uitschrijven. Interesse? Vu hier je e-mail adres in!