Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search Twitter

Samusocial

Noodhulp voor daklozen

Noodhulp bieden aan de Brusselse daklozen en ze begeleiden naar oplossingen weg van de straat.

Laatste nieuws

2 mei : Sluiting van de winteropvang

2 mei : Sluiting van de winteropvang

28/04/2017

Het winterplan komt tot een einde. Na de centra van Haren en Poincaré sluiten de centra van de Koningstraat en van Vorst (het  familiecentrum) deze dinsdag 2de mai, s’ochtends. De 278 plaatsen van de permanente centra van Samusocial blijven open. Deze plaatsen zijn beschikbaar in het noodopvangcentrum in Brussel (110 plaatsen), het familiecentrum in Woluwe (130 plaatsen) en het gemedicaliseerd centrum (Medihalte, 38 plaatsen).  Momenteel overleggen de regionale autoriteiten de mogelijkheid om meer structurele plaatsen te openen vanaf 2 mei.  Onze mobiele teams spelen een cruciale rol bij het identificeren van de kwetsbaarste daklozen die zeker een onderak moeten krijgen. De opvang in de nacht van 27/4 tot 28/4 : 687 personen hebben vorige nacht in de centra van Samusocial […]

Meer info

Eind van het winterplan : help ons hen te helpen !

Eind van het winterplan : help ons hen te helpen !

27/04/2017

Het winterplan komt tot een einde. Honderden personen komen weer op straat terecht. De opvangcapaciteit van Samusocial is sterk gedaalt. Onze mobiele teams spelen vanaf nu een cruciale rol bij het identificeren van de meest kwetsbare personen, die zeker een onderdak moeten krijgen. Om hun actie te versterken kan je graag meehelpen! Doe een gift en/of deel onze video !  

Meer info

694 personen overnachtten gisteren bij Samusocial, waaronder 310 gezinsleden.

694 personen overnachtten gisteren bij Samusocial, waaronder 310 gezinsleden.

21/04/2017

Gisteravond overnachtten 694 personen in de centra van Samusocial, waaronder : 251 alleenstaande mannen 133 alleenstaande vrouwen 310 gezinsleden (86 families) Het afsluitplan van de winteropvang gaat verder door. Twee winteropvangcentra zijn al gesloten sinds begin mei. De globale en maximale opvangcapaciteit van 1350 plaatsen (winter- en permanente opvangcentra) is dus nu gedaalt naar een dikke 700 plaatsen. De volgende en laaste winteropvangcentra zullen begin mei sluiten. Onze mobiele teams blijven de stad doorkruizen op zoek naar de dakloze personen. Zij bieden hen een medische, psychische en sociale steun.

Meer info

Gisteravond overnachtten 674 personen in de centra van Samusocial, waaronder 292 gezinsleden

Gisteravond overnachtten 674 personen in de centra van Samusocial, waaronder 292 gezinsleden

14/04/2017

Gisteravond overnachtten 674 personen in de centra van Samusocial, waaronder : 247 alleenstaande mannen 135 alleenstaande vrouwen 292 gezinsleden Het afsluitplan van de winteropvang gaat verder door. Deze maandag 10 april is het centrum Poincaré gesloten, daarmee daalde de opvangcapaciteit van 1000 naar een dikke 700 plaatsen. (Begin april ging het centrum van Haren dicht, dit betekende al 300 plaatsen minder) Onze mobiele teams blijven de stad doorkruizen op zoek naar de dakloze personen. Zij bieden hen een medische, psychische en sociale steun.

Meer info

953 personen overnachtten gisteren in de opvangcentra van Samusocial, waaronder 297 gezinsleden

953 personen overnachtten gisteren in de opvangcentra van Samusocial, waaronder 297 gezinsleden

06/04/2017

Gisteravond overnachtten 953 personen in de centra van Samusocial, waaronder : – 516 alleenstaande mannen – 140 alleenstaande vrouwen – 297 gezinsleden (82 families) Met de zachte temperaturen van de laatste dagen moesten de teams van Samusocial bijna geen onderdakaanvraag weigeren. Met de recente sluiting van het opvancentrum in Haren op 3 april is de opvangcapaciteit van 300 plaatsen gezakt : de totale opvangcapaciteit is dus van 1300 plaatsen naar een beetje meer dan 1000 plaatsen gedaalt. Het centrum “Poincaré zal als tweede sluiten. Dit centrum heeft ook een opvngcapaciteit van 300 plaatsen. Onze mobiele teams blijven de stad doorkruizen op zoek naar de dakloze personen. Zij bieden hen een medische, psychische en sociale steun.

Meer info

Archief

Wie zijn wij?

Samusocial is een stedelijke voorziening die sociale noodhulp verstrekt en strijdt tegen uitsluiting. Onze ploegen bieden noodhulp aan daklozen in de straten van Brussel (onderdak, medische zorg, psychosociale begeleiding, maaltijd, douche).
Het doel : een menswaardige relatie herstellen en, als de persoon dat wenst, hem begeleiden op weg naar een oplossing om weg te raken van de straat.

De Brusselse Samusocial maakt deel uit van Samusocial International.

http://samusocial.be/wie-zijn-wij

Meer info

close

Newsletter

Onze nieuwsbrief brengt je op de hoogte van het meest actuele nieuws van Samusocial. De nieuwsbrief is gratis en je krijgt ze rechtstreeks in je mailbox. Je kan op elk moment je uitschrijven. Interesse? Vu hier je e-mail adres in!