Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Noodhulp voor daklozen

Noodhulp bieden aan de Brusselse daklozen en ze begeleiden naar oplossingen weg van de straat.

Laatste nieuws

Brusselaars van 2017: terreinmedewerkers van Samusocial genomineerd!

Brusselaars van 2017: terreinmedewerkers van Samusocial genomineerd!

07/02/2018

Gisteren werd het nieuws bekend dat de medewerkers van Samusocial genomineerd zijn voor de wedstrijd « Brusselaars van het jaar » voor de categorie « samenleving »!  2017 was een hard jaar voor Samusocial en voor onze werknemers op het terrein. We zijn de initiatiefnemers* van deze wedstrij dankbaar, niet alleen voor de nominatie, maar ook omdat dit een blijk van waardering is voor onze mensen op het terrein. “De medewerkers waren ook slachtoffers van de affaire Samusocial. Eén voor één geëngageerde burgers die samen met de rest van het land -meestal via de pers- mee ontdekten hoe hun vzw beheerd werd. Gelukkig hielden de 300 medewerkers stand. Iedere avond bleven ze op pad gaan, naar de daklozen op straat. Ze bleven hen ondersteunen, […]

Meer info

Winterplan : prioritaire opvang voor alle families en opening van 50 extra plaatsen voor alleenstaande mannen

Winterplan : prioritaire opvang voor alle families en opening van 50 extra plaatsen voor alleenstaande mannen

07/02/2018

In reactie op de huidige kou en de toegenomen vraag naar accommodatie van gezinnen, heeft Samusocial in overleg met de regionale autoriteiten besloten om de verdeling van de ventilatiecapaciteit opnieuw te definiëren. Sinds dinsdag 6 februari kan het centrum van de Koningstraat  –oorspronkelijk gepland voor de opvang van 300 alleenstaande mannen – 80 tot 90 personen in gezinsverband verwelkomen. Een van de drie verdiepingen in het centrum wordt vanaf nu volledig gewijd aan gezinnen. Gisteravond konden alle gezinnen met een aanvraag tot opvang onderdak krijgen.  Het centrum van de Koningstraat biedt alleen een nachtopvang, van 18u tot 8u ’s ochtends. Gezinnen die in dit centrum logeren worden daarom elle ochtend naar andere dagopvangvoorzieningen geleid. Deze herontwikkeling gaat ook samen met […]

Meer info

Winterplan: verzadiging van de centra beheerd door Samusocial

Winterplan: verzadiging van de centra beheerd door Samusocial

01/02/2018

Gisteravond vonden bij Samusocial 973 personen onderdak, waarbij : 603 alleenstaande mannen 130 alleenstaande vrouwen 240 personen in gezinsverband (72 gezinnen), van wie 130 kinderen Sinds meer dan een week zijn de centra van Samusocial volzet en onze teams op het terrein kunnen niet langer een plaats waarborgen aan elke persoon – ook vrouwen en gezinnen – dat een aanvrag tot opvang maakt. Uit de recentste gegevens die het Rode Kruis heeft doorgestuurd, blijkt ook dat hun opvangcentrum verzadigd is. In het Coördinatiecomité van het Winterplan wordt momenteel besproken welk operationeel antwoord deze situatie moet krijgen.

Meer info

Er is geen probleem meer om het groene nummer van Samusocial te bereiken

Er is geen probleem meer om het groene nummer van Samusocial te bereiken

29/01/2018

Een aantal mensen heeft ons gemeld dat ze niet binnenraken op het groene nummer van Samusocial (0800/99.340) vanop een GSM-nummer van de operator LycaMobile. Na een eerste controle bevestigt men ons dat ons groene nummer bereikbaar is voor alle operatoren die actief zijn op het Belgische net. Uit een test van ons eigen team blijkt echter dat het onmogelijk is om binnen te raken bij onze telefoonpermanentie met een nummer bij de operator LycaMobile.   Het probleem is opgelost. Alle gebruikers van een mobiele telefoon met een Belgisch nummer, óók de abonnees van LycaMobile kunnen nu zonder meer het groene nummer van Samusocial bereiken. In de toekomst zullen onze teams regelmatig controleren of onze telefoonpermanentie voor iedereen bereikbaar is.   Samusocial wenst zich […]

Meer info

Winterplan : de opvangcentra van Samusocial binnenkort verzadigd

Winterplan : de opvangcentra van Samusocial binnenkort verzadigd

18/01/2018

 Gisteravond heeft Samusocial onderdak aangeboden aan 944 personen, waaronder : 596 alleenstaande mannen 126 alleenstaande vrouwen 2 niet begeleide miderjarigen  220 personen als deel van een gezin (94 families), waaronder 135 minderjarigen  Samusocial nadert de verzadiging van zijn ontvangstcapaciteiten. Het onmiddellijke risico om niet op alle verzoeken tot opvang te kunnen reageren is werkelijk, ook voor vrouwen en gezinnen.  Bovendien bevestigt de laatste communicatie van het Rode Kruis de aankomende verzadiging van hun schuilplaats.  Een vergadering met de coördinatiecomité van het Winterplan is zeer binnenkort gepland om de situatie te beoordelen.

Meer info

Archief

Wie zijn wij?

Samusocial is een stedelijke voorziening die sociale noodhulp verstrekt en strijdt tegen uitsluiting. Onze ploegen bieden noodhulp aan daklozen in de straten van Brussel (onderdak, medische zorg, psychosociale begeleiding, maaltijd, douche).
Het doel : een menswaardige relatie herstellen en, als de persoon dat wenst, hem begeleiden op weg naar een oplossing om weg te raken van de straat.

De Brusselse Samusocial maakt deel uit van Samusocial International.

http://samusocial.be/wie-zijn-wij

Meer info

close

Newsletter

Onze nieuwsbrief brengt je op de hoogte van het meest actuele nieuws van Samusocial. De nieuwsbrief is gratis en je krijgt ze rechtstreeks in je mailbox. Je kan op elk moment je uitschrijven. Interesse? Vu hier je e-mail adres in!