Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Een nieuwe start voor Jacky!

09/03/2021

Donderdag 28 januari is een historische dag voor Jacky! Na een verblijf van 6 maanden in Casa Resalto verhuist ze! Haar lange zoektocht op Internet is succesvol gebleken, ze heeft eindelijk een woning in Tubeke gevonden.

Het is natuurlijk een heuglijke stap, maar ook een moeilijk en ontroerend moment: het is tijd voor Jacky om afscheid te nemen van haar vier metgezellen die ze heeft ontmoet in Casa Resalto. Vooral met Marie blijkt dat heel moeilijk. Ze kennen elkaar van bij hun aankomst bij Samusocial en hebben elkaar altijd ontmoet in dezelfde verblijfcentra.

 

 

 

 

 

 

Jacky heeft een lang traject binnen Samusocial. Vijf jaar geleden had ze enkele persoonlijke problemen: ze verliest dan haar woning en haar wagen. Ze komt in het centrum Vestje, Kruidtuin, Peterbos…

Ze heeft veel herinneringen aan de jaren in onze centra, maar één ervan was van bijzonder belang voor haar. Ze vertelt: ‘In het centrum Vestje hebben de maatschappelijk assistenten me altijd erg gesteund. Op een dag vroeg Valentine hoe het met me ging. Na een tijdje kwam ze terug en zei ze: ‘We gaan een kamer openen om uit te rusten want je bent moe’. Ik weet dat de kamers normaal gezien overdag niet toegankelijk zijn. Maar het klopt, ik was uitgeput en ze heeft iets gedaan voor mij. Dat heeft me erg geraakt. ‘

Jacky is een vechtster. ‘Geduld, geduld… Je moet volhouden. Ik bleef rustig, wat er ook gebeurde. Uiteindelijk heb ik een nieuwe start genomen. Je moet doorzetten in het leven’. Deze karaktertrek heeft haar in staat gesteld weer bergop te gaan en de weg van de onafhankelijkheid te vinden. Ze heeft niet alleen een nieuwe woning gevonden, sinds enige tijd ook werk, in Overijse.

Een woning en werk zijn uiteraard de eerste stappen, maar daar houdt het niet op voor Jacky. Ze denkt al aan haar toekomst en wat ze zou kunnen doen. ‘Ik heb een plan maar ik praat er niet over want ik ben bang om te falen. Wanneer het opstart, zal ik contact opnemen met Sophie, de verantwoordelijke van Casa Resalto, om te vragen wat ze ervan denkt. Met haar hulp zal ik vooruit geraken. Ik zal er stap voor stap komen. Maar ik heb echt ervaring, ik geloof erin en het is een goed plan, dus het zal gaan! ‘

Jacky is zich bewust van haar nieuwe verantwoordelijkheden in verband met haar woning en ze popelt om haar plan op te starten. Ze heeft vertrouwen. Ze is de eerste persoon, opgevangen in Casa Resalto, die de weg van de autonomie neemt! Een inspirerend traject voor haar ex-medebewoonsters…

close

Newsletter

Chaque mois, recevez l’actualité du Samusocial Brussels dans votre boîte mail. Inscrivez-vous pour recevoir nos newsletters.

Ces informations seront uniquement utilisées pour envoi de la Newsletter à l'adresse indiquée.Vous pouvez vous désinscrire à tout moment en un clic.