Homepage - Getuigenissen

Robert: zijn eigen woning dankzij het ‘StepForward’ programma

Sinds vorige week is Robert weg uit de noodopvang. Hij werd in zijn zoektocht naar een woning al een aantal maanden begeleid door het StepForward” team van Samusocial en vandaag betrekt hij zijn eigen woonst. Nadat hij eerst de huurovereenkomst voor het appartement op zijn naam heeft ondertekend, begint hij stilaan aan de verhuizing en richt hij zijn plekje in:

“Ik heb vroeger al in een transitwoning gewoond, maar dit is het eerste appartement waar ik alleen zal leven. Het is nog wat leeg maar ik zorg geleidelijk aan voor de inrichting. Ik zie het al voor me: mijn bed in de hoek, daar tegenover de televisie… Ik voel me hier nu al goed.”

Robert is één van de 28 personen die vandaag een hun eigen woning hebben dankzij het ‘StepForward’ programma. Op basis van het Housing First beginsel (“wonen eerst”) richt dit programma zich tot jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar om ze aan een eigen woning te helpen. Zodra ze in het appartement zijn ingetrokken, wordt met de hulp van de sociale teams een thuisbegeleiding ingesteld zodat elke jongere kan worden begeleid bij het werken aan zijn toekomstproject.