Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

190 bijkomende structurele plaatsen voor de opvang van daklozen

03/05/2017

 

Sinds dinsdag is het zover,  Samusocial beschikt voortaan over vrijwel 190 bijkomende structurele plaatsen gefinancierd door het Brussels Gewest. Het betreft open plaatsen voor residentiële opvang in het Poincarécentrum die voorzien in een minimale nacht- maar eveneens dagopvang met specifieke aandacht voor alleenstaanden. 80 plaatsen worden voorbehouden voor zogenaamde “laagdrempelige opvang”, gericht op gedestructureerde mensen die al meerdere jaren een zwerversbestaan leiden. De bedoeling ? Continue opvang verzorgen voor soms zeer verwarde mensen die men terugvindt in openbare ruimten en de trein- en metrostations van de Brusselse Vijfhoek.

Naast onderdak kunnen de mensen die in het Poincarécentrum opgevangen worden eveneens gebruik maken van het hele dienstenaanbod van Samusocial, hetzij :

  • Warme maaltijden en gebruik van sanitair (douches, WC)
  • Een psychosociale permanentie : maatschappelijk assistenten, opvoeders en psychologen begeleiden de mensen die in het centrum verblijven bij hun inspanningen om de eigen toestand te verbeteren en te zoeken naar oplossingen om van de straat weg te raken.
  • Geneeskundige en verpleegkundige raadplegingen
  • Rust- en ontspanningsruimten

Vandaag bedraagt de onmiddellijk beschikbare capaciteit van Samusocial 468 plaatsen, hetzij :

  • 110 plaatsen voor gezinnen in de centrum van het Vestje
  • 130 plaatsen in het gezinscentrum van Woluwe
  • 38 plaatsen in het centrum voor gemedicaliseerde opvang, de MediHalte
  • 190 plaatsen in het Poincarécentrum voor zeer kwetsbare alleenstaanden (mannen en vrouwen)

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.