Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

#DoelstellingKwaliteit: een modelkamer voor Samusocial !

18/12/2019

Samusocial en de architectuuropleiding van Saint-Luc (Ecole Superieure d’Architecture Saint-Luc – ESA) hebben samen een totaal vernieuwende partnerwerking opgezet. De studenten binnenhuisarchitectuur zijn door Samusocial aangesproken voor een grote uitdaging. Het doel: de opvangkwaliteit voor de daklozen verbeteren, rekening houdend met de verschillende parameters die een rol spelen bij de noodopvang: comfort, hygiëne, duurzaamheid, design…

 

 

 

 

 

 

 

De studenten in kwestie hebben een weekje als vrijwilligers meegedraaid in het centrum van het Vestje, waarbij ze meehielpen aan het bedienen van de maaltijden en vertrouwd konden raken met de werking van het opvangdepartement. Daarna zijn ze in groep beginnen werken aan het conceptueel aspect van de modelkamer tijdens een workshop van een week. Daarna zijn de vijftien voorstellen die deze werkzaamheden hebben opgeleverd, beoordeeld door een jury bestaande uit een gelijk aantal docenten van de hogeschool als medewerkers van Samusocial. Bij de eindbeoordeling ging vooral veel aandacht naar de creativiteit, de uitvoerbaarheid van het project en de mate waarin rekening gehouden werd met de opgelegde beperkingen. Vervolgens bekroonde de jury het voorstel dat het best geschikt is om in onze centra te worden toegepast.

Op 19 november, bij de vernissage van de tentoonstelling van de werken van de studenten had Sébastien het genoegen de twee laureaten bekend te maken, samen met vier andere projecten die wij interessant vinden omwille van hun benadering van de lichtinval, de verlichting, de intimiteit en de bergruimte. Van harte dank aan de studenten voor hun bezielende voorstellen en aan het hele pedagogische team voor zijn enthousiasme!

Bekijk de aankondiging van de winnaars tijdens de vernissage van de tentoonstelling

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.