Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De organisatorische review van Samusocial : een noodzakelijke werf voor onze #Kwaliteitsdoelstelling

15/10/2019

We zijn vertrokken! Sinds september loopt een initiatief dat de organisatorische review van Samusocial genoemd wordt. Heel wat medewerkers hebben al kennis gemaakt met Cédric en Pierre, de consultants van de organisatie Accomplir Consulting, die ons bij dit proces begeleiden. De review is een werf met een veelvoud aan dimensies die moet aanzetten tot nadenken en reorganisatie aan de hand van een participatieve methode waaraan alle werknemers van Samusocial bijdragen. Alle functies komen aan bod: koks, schoonmaakteams, logistiek team, portiers, chauffeurs, medische teams, sociale teams, het admin/fin/HR-team, de directie, … Iedereen wordt ertoe aangezet om deel te nemen aan deze denkoefening om zo samen de Samusocial van morgen uit te bouwen en een kwalitatief hoogstaande dienstverlening te bieden aan het daklozenpubliek.

 

 

 

 

 

 

 

Sinds oktober zijn bij het proces ook de ruim 100 veldwerkers betrokken die daartoe zijn samengebracht rond “participatieve kaarten”. Het doel: onderlinge contacten stimuleren om tot een gemeenschappelijke basis te komen rond de visie, de opdrachten en de waarden waarop onze werking moet steunen. Deze oefening moet ons uiteindelijk in staat te stellen op een kwalitatieve manier de daklozen bij te staan. Andere contacten en workshops zijn voorzien, onder meer over de werkingsprocessen van onze verschillende diensten.

Aansluitend bij dit reviewproces kunnen we prioriteiten vastleggen en onze werking organiseren in dienst van een efficiënte dienstverlening aan het publiek van Samusocial.

 

 

 

 

 

 

 

Daartoe wordt alles grondig onder de loep genomen : de visie, de opdrachten, de waarden en de werkingsprocessen, om tegen januari 2020 een strategisch plan klaar te hebben dat tegemoetkomt aan onze ambities, onder meer voor wat betreft de kwaliteit van de opvang en de diensten die wij verstrekken aan de mensen die behoefte hebben aan onze bijstand.

Het hele proces moet de essentie van onze werking herbevestigen, de kwaliteit en de weerslag hiervan versterken en onze praktijk nog duidelijker en vlotter maken.

De beweging is gestart!

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.