Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Een winter zonder winterplan?

13/11/2020

Voor de eerste keer in jaren is er op dit moment van het jaar nog geen beslissing over de formele lancering van een winterplan half november. Dankzij de gewestelijke financiering toegekend door de GGC om onze opvang aan te passen aan de eisen van de gezondheidscrisis konden we de hele zomer lang en tot 1 oktober de opvangcapaciteit aanhouden op het winterniveau met 1.050 tot 1.100 plaatsen. Na de sluiting van 80 plaatsen op 1 oktober beschikt Samusocial nog altijd over een dagelijkse opvang- en begeleidingscapaciteit van 990 personen. Bij de opvang wordt uiteraard prioriteit verleend aan de kwetsbaarste mensen: gezinnen, vrouwen, kwetsbare mannen.

De capaciteit die Samusocial organiseert, moet overigens worden gezien in de bredere context van de 540 kosteloze noodopvangplaatsen die de andere operatoren hebben geopend.

Gezien de verzadigde opvangcapaciteit en het feit dat aan vele verzoeken niet kan worden voldaan, heeft Bruss’Help een brief gestuurd naar het Gewest met de behoeften waarmee de operatoren op het terrein kampen en te verzoeken om een groter aantal opvangplaatsen voor de winter. Wij wachten op het antwoord van de Gewestregering.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.