Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Het winterplan : stand van zaken

18/12/2019

Ruim een maand nadat de eerste plaatsen beschikbaar werden gesteld, biedt het winterplan vandaag 740 plaatsen om te overnachten bovenop de 378 die wij het hele jaar door ter beschikking stellen. Van dat 700-tal plaatsen zijn er 200 voorbehouden aan gezinnen die beschikbaar zijn gebleven in het centrum van Evere na de stopzetting van het vorige winterplan. Globaal gezien, hebben we dus gezorgd voor 500 bijkomende plaatsen sinds de lancering van het winterplan op 15 november: 100 bijkomende plaatsen voor gezinnen in het centrum van Evere, 100 bijkomende plaatsen voor alleenstaande daklozen in het Poincarécentrum en ten slotte 300 plaatsen voor alleenstaande mannen in het centrum aan de Kruidtuin, dat op 16 december eindelijk opnieuw kon worden geopend na renovatiewerken.

Het ordewoord voor deze winter: versterkte aandacht voor de kwaliteit van de opvang, en dan meer bepaald door een systematische aanwezigheid van een consignedienst, de opdeling van slaapzalen en kamers en de herziening van de hygiënevoorschriften.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.