Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Ons vrouwencentrum wordt het LOUIZA-centrum

02/07/2021

We vertelden u afgelopen november over Louiza, een oud-collega die in onze instelling werkte, werd op straat vermoord door haar ex-man. De tragische omstandigheden van haar verdwijning herinneren ons eraan dat huiselijk en intrafamiliaal geweld helaas een realiteit is binnen het publiek dat we helpen, maar ook binnen de bevolking als geheel, inclusief de leden van onze teams.

Louiza begon in 2011 te werken binnen Samusocial.  Haar vele kwaliteiten maakten haar tot een zeer gewaardeerd persoon, zowel door haar team als door de bewoners.

 

Zoals u weet, is het de wens van onze instelling om mensen die het slachtoffer zijn van geweld te ondersteunen en bij te staan, en met dit in gedachten hebben we onlangs een vrouwencentrum geopend.

 

Door middel van een symbolische actie hebben we een punt gemaakt om onze inzet in de permanente strijd tegen geweld tegen vrouwen te bevestigen door op 15 juni 2021 ons centrum voor geïsoleerde vrouwen, LOUIZA, te dopen.

 

Deze inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de familie van Louiza, minister Alain Maron, de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Catherine Moureaux, de Belgische ambassadeur diversiteit, de directeur van het Centrum voor de Preventie van Huiselijk en Familiaal Geweld en de voorzitter van de Franstalige Raad voor Vrouwen van België.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.