Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Opvang Fedasil: opening van het centrum in Etterbeek

02/07/2021

Ons asielzoekerscentrum in Etterbeek heeft zijn deuren geopend!Deze verhuizing is een dringende en tijdelijke reactie naar aanleiding van het opzegtermijn van de eigenaar van het gebouw waarin ons opvangprogramma in Neder-Over-Heembeek was gehuisvest.

Het gebouw is gevestigd in de voormalige Leopoldkliniek, vlakbij het Jourdanplein. Het etablissement is een voormalig Fedasil-centrum dat wordt beheerd door het bedrijf G4S. Momenteel verblijven er meer dan 200 bewoners, maar het centrum zal op termijn plaats kunnen bieden aan maximaal 350 personen.

Deze verandering van infrastructuur zal de bewoners meer autonomie geven in het praktisch beheer van hun verblijf. In de toekomst gaan onze teams aanpassingen doorvoeren ter ondersteuning van de bewoners, het gebouw met sanitaire voorzieningen in alle kamers, maar ook collectieve keukens op elke verdieping, een kleine revolutie in de organisatie van de opvang op bestemming van onze bewoners!

Vandaag mobiliseren we ons om een ​​andere ruimte te vinden die het opvangprogramma op lange termijn kan huisvesten. De zoektocht naar geschikte gebouwen vormt een voortdurende uitdaging voor de Samusocial. Met name om dit soort situaties beter te beheren hebben we een functie van Infrastructures and Buildings Manager geopend.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.