Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Rest&Care – Binnenkorte opening!

09/03/2021

Hoewel administratieve verwikkelingen de opening ervan hebben vertraagd, hopen we nu het programma Rest&Care binnenkort te kunnen opstarten. Dit grootschalige programma voorziet bijna 900 opvangplaatsen en heeft tot doel de meest kwetsbare mensen van het publiek dat we helpen, op te vangen.

Naast de 50 ziekenhuisbedden kort- en langverblijf (met de huidige Medihalte), zal het 5 ‘polen’ omvatten, waarvan de opening stapsgewijs zal gebeuren: de pool ‘Vrouwen-kinderen’ biedt medische opvolging van vrouwen, mama’ en/of hun kinderen; de pool ‘Speranza’ richt zich tot de meest kwetsbaren in een sociale noodtoestand; de pool ‘psy’ wordt ter beschikking gesteld van mensen met erkende of vermoedelijke psychologische aandoeningen; de pool ‘Gezinnen’ vangt mensen op uit gezinnen met een of meer zieke gezinsleden; de pool ‘Autonomie’ beoogt de begeleiding in laatste rechte lijn van mensen, tot dan opgevangen binnen het project Rest&Care, die binnenkort verhuizen naar een eigen woning.

Alle mensen binnen Rest&Care zullen residentieel worden opgevangen, 24u24. Het gebouw dat plaats zal bieden aan het project – een oude home – biedt alle faciliteiten voor mensen met een beperkte mobiliteit en opgenomen personen, alsook een ongekende opvangkwaliteit.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.