Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Slimane, resident van het noodopvangcentrum Vestje

17/03/2021

“Mijn naam is Slimane en ik ben 49 jaar. Ik kom uit Marokko, ik ben opgegroeid in een dorp van de Midden-Atlas.

Iets minder dan twee jaar geleden ben ik aangekomen in België om bij mijn vrouw en zoon te zijn, allebei Belg. Mijn relatie met haar is echter verslecht, ze is gewelddadig geworden. Vier maanden geleden werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Aangezien ik nergens naar toe kon, heeft de politie me begeleid naar het noodopvangcentrum Vestje. De maatschappelijk assistenten van het centrum hebben me geholpen met de eerste de juridische stappen om hoederecht te krijgen over mijn zoon. Ik ken het systeem in België niet.


Na deze beproeving ben ik beginnen tekenen. Het was nieuw voor mij, ik ben begonnen met schetsen maken van gebouwen en pleinen in Brussel. Soms verkoop ik die aan voorbijgangers. Met het geld kan ik materiaal kopen en iets om te eten. Hier in Vestje teken ik om aan de andere bewoners te tonen dat het mogelijk is iets met je handen te doen, maar vooral om het team te bedanken.

Momenteel vecht ik om het hoederecht over mijn zoon te krijgen. Ik wacht op nieuws van mijn advocaat om verdere integratiestappen te ondernemen. Het is mijn droom om samen met mijn zoon te wonen op een plaats waar ik mijn passie zou kunnen uitleven.”

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.