Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

“Uiteindelijk blijven we vrouwen!”

03/03/2021

Een adempauze, een welzijnsbubbel, een moment om te leren weer van jezelf te houden en je vrouw te voelen, dat is de doelstelling van de workshop opgezet door Aïcha. Ze is hulpverzorgster in één van onze centra voor alleenstaande vrouwen en biedt de bewoners zelfzorg via hand- en gezichtsverzorging.

Deze vrouwen hebben het vaak moeilijk in hun dagelijks leven en hebben een laag zelfbeeld. Deze workshops blijken essentieel om hen te helpen weer de teugels in handen te nemen. Lichaamsverzorging is een integraal onderdeel van het proces om van de straat te geraken. Aïcha zegt: ‘Hoewel deze kleine acties het zelfbeeld versterken, maken ze het ook mogelijk te praten met andere bewoners, om momenten te delen. De gezondheidscrisis heeft de uitwisselingen jammer genoeg beperkt, wat soms het gevoel van eenzaamheid versterkt. ‘

Het team van het centrum geeft deze vrouwen een moment van rust te midden van hun dagelijkse problemen.

Voor Cindy, bewoonster sinds enkele maanden, lijdt het geen twijfel: deze activiteiten zijn onmisbaar! ‘We zorgen graag voor onszelf, uiteindelijk blijven we vrouwen! Het geeft ons kracht en moed. Een balsem voor het hart als we ons down voelen. En vooral, we kunnen eens babbelen met anderen, het doet deugd om gehoord te worden.’ 

Dit soort welzijnsactiviteiten moet worden ontwikkeld in onze opvangstructuren; de ervaring toont ons namelijk dat ze naast het onmiddellijke welzijn soms in staat stellen op een informele manier kostbare informatie te verzamelen voor de begeleiding door onze teams.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.