Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Vrouwencentrum: van de de Meeûssquare naar Molenbeek

13/11/2020

Op dinsdag 25 augustus sloot het opvangcentrum voor vrouwen dat door het Europees Parlement ter beschikking werd gesteld in het Helmut Kohlgebouw op de de Meeûssquare. De kantoren die tijdelijk waren omgevormd tot kamers als tijdelijke opvang voor vrouwen tijdens de gezondheidscrisis worden ondertussen opnieuw bevolkt door Europese ambtenaren.

Zestien weken lang zorgden veertig medewerkers in dit centrum voor de opvang en de begeleiding van 279 vrouwen, van wie er 64 konden doorstromen naar een oplossing weg van de straat. Puik werk van onze teams! Deze opvangformule betekende een keerpunt in de tenlasteneming van dakloze vrouwen, die voor het eerst onderdak kregen in een niet-gemengde voorziening.

Omdat het essentieel is dat we die specifieke opvangformat verder kunnen uitbouwen, hebben wij beslist een centrum te openen in een vroeger bejaardentehuis in Molenbeek, waar gewerkt zal worden met een langer perspectief.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.