Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Noodhulp voor daklozen

Samusocial past een permanent niet-weigeringsbeleid toe voor vrouwen

08/03/2016

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. We willen graag eraan herinneren dat vrouwen die alleen op straat vertoeven vaak blootgesteld zijn aan een bijkomend risico op agressie, vaak van seksuele aard. We beschouwen hen daarom als bijzonder kwetsbaar en dus prioritair bij de opvang.

De alleenstaande vrouwen zijn vaak moeilijk te oriënteren naar oplossingen om de straat te verlaten, onder meer omdat een groot aantal onder hen lijdt aan meerdere problemen (psychiatrische aandoeningen, drugs- en alcoholverslaving, partnergeweld…).

Na 17 jaar werking stellen wij een constante groei vast van de groep alleenstaande vrouwen waarvan een deel in een chronisch zwerversbestaan is beland. In 2015 heeft Samusocial 772 alleenstaande vrouwen opgevangen (goed voor 35.060 overnachtingen).

Tot nog toe heeft Samusocial ervoor kunnen zorgen dat nog nooit onderdak geweigerd hoefde te worden aan vrouwen die hierom vroegen.

close

Newsletter

Onze nieuwsbrief brengt je op de hoogte van het meest actuele nieuws van Samusocial. De nieuwsbrief is gratis en je krijgt ze rechtstreeks in je mailbox. Je kan op elk moment je uitschrijven. Interesse? Vu hier je e-mail adres in!