Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

0800/99.340 : het groen nummer van Samusocial om een bed te reserveren

13/12/2017

De kou is er en de opvangcentra van Samusocial draaien op volle toeren sinds de opening van het Winterplan op 15 november.
Gisteravond werden bijna 900 mensen, waaronder 65 gezinnen – 220 mensen, waaronder 144 kinderen – opgevangen in de centra van Samusocial.

Families en de meest kwetsbaren worden 24/24 ondergebracht om hen moeilijke retourreisen tussen nachtaccommodatie en dagdiensten te besparen.
Speciale regelingen en permanenties worden georganiseerd voor de opname en ondersteuning van gezinnen en de leerplicht van kinderen.
Laten we niet vergeten dat ieder persoon die in onze centra wordt verwelkomt in individueel gesprek mag en daarbij medisch en pychosociale ondersteuning krijgt. De bedoeling is, de situatie van de persoon te verbeteren, en, uiteindelijk, oplossingen te vinden om definitief van de straat of van de noodopvang te blijven.

Veel daklozen krijgen een bedreservering voor de hele winter na hun eerste overnachting, maar ons gratis nummer 0800 / 99.340 registreert ook elke nacht honderden reserveringen voor mensen die nergens terecht kunnen.  Het groen nummer van Samusocial reageert ook op tal van meldingen van mensen in nood, zowel door individuen als door andere operatoren.

Meldingen zijn een gelegenheid om een slaapplaats te reserveren, voor mensen die soms de stap niet ondernemen, Samusocial te contacteren. Als de melding een bijzonder kwetsbare persoon en / of iemand met beperkte mobiliteit betrefd, kan Samusocial besluiten een mobiel hulpteam te sturen, om  assistentie ter plaatse te verlenen, waar de persoon zich bevindt.
Samusocial is echter niet in staat om te reageren op alle aanvragen voor mobiele interventie, die zeer talrijk zijn in dit winterseizoen. Onze medisch-psycho-sociale teams evalueren geval per geval de urgentie van de gemelde situatie en welle interventie prioritair is. 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.