Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

10 oktober is Werelddaklozendag: Samusocial vindt moeilijk nieuwe medewerkers voor zijn teams bij de opvang van daklozen

09/10/2022

Op deze Internationale dag van de strijd tegen de daklozenproblematiek doet Samusocial een dringende oproep aan geschoolde verpleegkundigen en maatschappelijk werkers om samen met ons de daklozen te helpen. Dit tekort van ongekende omvang is bijzonder kritiek nu we zijn gestart met de organisatie van de winteropvang.

Tekort. Dat is al maanden het sleutelwoord op de operationele teamvergaderingen. Zij hebben de grootste moeite om gekwalificeerd medisch en sociaal personeel te vinden in het kader van onze opdracht om mensen zonder onderkomen te helpen.Met zijn 470 medewerkers biedt de Samusocial dagelijks onderdak en begeleiding aan meer dan 1500 daklozen en/of mensen die internationale bescherming zoeken. De komende maanden moet Samusocial honderden bijkomende plaatsen creëren om daklozen en asielzoekers die bij Fedasil niet terechtkunnen tegen de kou te kunnen beschermen.
Voor het eerst maakt Samusocial zich nu zorgen dat het over onvoldoende teams zal beschikken. De financiële middelen zijn er, maar het gekwalificeerd personeel ontbreekt.

“Dit jaar krijgen we te maken met een ernstig tekort aan medisch en sociaal personeel, vooral verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Met de winter voor de deur en de verhoging van onze opvangcapaciteit is dit gekwalificeerd personeel onmisbaar om de meest kwetsbare mensen van het Brussels Gewest kwalitatieve hulp, verzorging en begeleiding te kunnen bieden. Onze aantrekkingskracht ligt precies in onze opdrachten, die kansen bieden om een rol van betekenis te spelen in een waardevol humanitair avontuur,” stelt Philippe Mercier, Directeur Human Resources van Samusocial.

Praktisch…

Vandaag hebben we al 10 verpleegkundigen te kort bij de 45 verplegingsfuncties die onze diensten buiten de winterperiode nodig hebben om te functioneren. De vacatures zijn enkele weken geleden uitgeschreven, maar het aantal kandidaturen blijft te laag. Daar bovenop hebben wij voor de winter afhankelijk van de daadwerkelijk geopende opvangcapaciteit 50 tot 100 nieuwe medewerkers nodig, waarvan de helft gekwalificeerd medisch en sociaal personeel.
Samusocial start daarom met een rekruteringscampagne.

Aan medische en sociale profielen bestaat de grootste behoefte: verpleegkundigen, zorgassistenten, maatschappelijk werkers (sociaal assistenten, gespecialiseerde opvoeders).
Maar er worden ook andere profielen aangeworven: polyvalente werknemers, onthaalmedewerkers, schoonmaakpersoneel, nachtwakers, keukenbedienden.

Er worden meerdere soorten contracten geboden: arbeidsovereenkomsten voor verpleegkundigen zijn voor onbepaalde duur. Aan de andere functies zijn arbeidsovereenkomsten verbonden die afhangen van de opdrachten die Samusocial toegewezen krijgt. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom in onze teams.

U zou graag deel uitmaken van onze teams bij dit humanitair avontuur?  Bekijk al de functieprofielen en vacatures en solliciteer onmiddellijk HIER 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.