Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

15/11: Samusocial opent 320 bijkomende plaatsen – Iedere dag opnieuw onderdak en begeleiding voor zo goed als 1.000 dakloze mensen.

15/11/2022

Op dinsdag 15 november opent Samusocial 320 winterplaatsen om onze bestaande capaciteit uit te breiden zodat we zoveel mogelijk mensen een droge en veilige plek kunnen bieden. De plaatsen komen in opvangcentra die de klok rond open zijn om het opgevangen publiek beter te kunnen helpen een nieuw evenwicht te vinden en samen te zoeken naar oplossingen om de straat achter zich te laten.

In totaal vinden tijdens het winterseizoen zo vrijwel 1.000 mensen dag en nacht opvang in acht verschillende structuren van Samusocial, met name:

-ongeveer 415 mensen in gezinsverband
-ongeveer 160 alleenstaande vrouwen
-ongeveer 275 à 300 alleenstaande mannen
-ongeveer 130 kwetsbare alleenstaanden (mensen die ziek zijn, zwangere vrouwen, slachtoffers van geweld …) die intensieve opvang en begeleiding nodig hebben.

Elke opvangstructuur wordt geleid door psycho-medisch-sociale teams die de bewoners een begeleidingsplan voorstellen om ze verder te helpen naar aangepaste verblijfsoplossingen.

Bovenop het feit dat het aantal daklozen blijft toenemen, zorgt de opvangcrisis ervoor dat honderden mensen die om internationale bescherming vragen ook op straat terechtkomen. Daarom moeten er prioriteiten worden gesteld bij de opvang. Er wordt eerst gekeken naar mensen van wie specifiek wordt vastgesteld dat ze kwetsbaar zijn: gezinnen met kinderen, alleenstaande vrouwen, kwetsbare en zieke mannen.

Onze mobiele hulpteams blijven dag en nacht maraudes uitvoeren in de straten van het Brussels Gewest om met de talenten en middelen waarover zij beschikken de meest gedesocialiseerde mensen te kunnen bijstaan.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.