Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

17/10: Werelddag van het Verzet tegen Armoede – Samusocial verwelkomt 1.641 mensen zonder huisvestingoplossing in haar centra.

17/10/2023

Op deze Werelddag van het Verzet tegen armoede willen wij u graag herinneren aan de essentiële rol van onze mobiele hulpteams, die elke dag en elke nacht op pad gaan om de daklozen in de hoofdstad tegemoet te treden.
Onze maraudemedewerkers (maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, opvoeders, ezv..) bieden eerstelijnszorg en verdelen warme dranken, voedsel, warme kleding en dekens.

Het doel is om een vertrouwensrelatie op te bouwen met daklozen, hen een luisterend oor te bieden en indien nodig door te verwijzen naar onze verblijfscentra. Toch kunnen alleen de meest kwetsbare mensen worden opgevangen, omdat onze centra vaak verzadigd zijn.

Afgelopen nacht hebben we in onze verschillende centra 1.641 mensen zonder onderdak opgevangen: 777 mensen die vragen om internationale bescherming en 864 daklozen. Onder deze laatsten bevonden zich 245 alleenstaande mannen en 161 alleenstaande vrouwen, 458 mensen in gezinsverband, waaronder 337 kinderen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.