Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

17 oktober : Werelddag van verzet tegen armoede? Onze dagelijkse missie bij Samusocial !

17/10/2018

Volgens de laatste EU-SILC 2017 enquete behoort 15,9% van de Belgische bevolking tot de groep met een armoederisico op basis van het inkomen (“European Union -Statistics on Income and Living Conditions”). Dit is een verhoging van 0,4% in vergelijking met 2017.
2018 is ook de  70e verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens: het is voor ons essentieel om ons eraan te herinneren dat extreme armoede de waardigheid van de mens aantast en dus een directe aanval op de mensenrechten vormt.
Elke dag van het jaar werkt Samusocial aan het bestrijden van armoede en uitsluiting; onze teams proberen ook de mensen die we verwelkomen hun waardigheid te herstellen.   Vandaag is de werelddag van verzet tegen armoede : wij besteden het aan de organisatie van het winterplan 2018-2019. Voor de twalfde keer zullen tot 1.200 personen elke avond in de centra van Samusocial overnachten. Bij ons krijgen ze natuurlijk warme maaltiden en toegang tot douches en WC’s, maar ook verzorging en psychosociale begeleiding om duurzame oplossingen te vinden.
Onze mobiele teams blijven ook waakzaam en brengen iedere dag noodhulp aan de kwetsbaarste daklozen in Brussel.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.