Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

2 april : 1.169 personen overnachtten in de opvangcentra van Samusocial, stijging van het aantal gezinnen

03/04/2019

Deze maandag 2 april hebben 1.169 personen in de verschillende centra van Samusocial overnacht :

  • 587 alleenstaande mannen
  • 141 alleenstaande vrouwen
  • 441 gezinsleden (127 famiies), waaronder 231 minderjarigen

Omdat de aanvragen tot opvang van gezinnen deze laatste tijden zijn gestegen is de opvangcapaciteit voor alleenstaande mannen in het centrum “Poincaré” gedaalt, daarmee ieder familie met een aanvraag tot opvang accomodatie krijgt : deze zijn effectief als prioritair beschouwd. Als gevolg hiervan is het momenteel onmogelijk om elke nacht op alle aanvragen tot opvang van alleenstaande mannen te reageren.  De meest kwestbare mannen blijven intussen prioritair in de opvang.

Het winterplan opende geleidelijk vanaf 15 november. Sinds 30 januari is de maximale capaciteit van het winterplan beschikbaar : elke nacht kunnen 1.150 a 1.200 dakloze personen in de opvang van Samusocial een plaats krijgen. Het apparaat beheerd door het Rode Kruis verlaagt zijn capaciteit en daalt geleidelijk van 275 naar 190 plaatsen.

Net als de rest van het jaar blijven onze mobiele teams de straten van het Brussels Gewest doorkruisen, op zoek naar de meest kwetsbare en gedesocialiseerde daklozen, voor zover de omstandigheden hen dit toelaten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.