Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

20 juni : Werelddag van de vluchtelingen

21/06/2021

Op zondag 20 juni stapten duizenden mensen door de straten van Brussel in het kader van de de Werelddag van de vluchtelingen. 

Vluchtelingen en verplaatste personen behoren tot de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van de maatschappij. Tegenwoordig zijn er zo meer dan 80 miljoen mensen die ver van huis wonen volgens het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen (HCV).

In Brussel helpt Samusocial elk jaar duizenden mensen als deze. Kandidaten-vluchtelingen, tot 550 elke dag gehuisvest in onze centra voor asielaanvragers. Maar ook duizenden mensen zonder papieren, vaak ex-kandidaten vluchtelingen, mislukt in hun asielaanvraag. Dit publiek vormt meer dan de helft van de personen die gehuisvest worden in onze centra voor daklozen. Voor deze rechtelozen, in het bijzonder recht op werk, is er momenteel geen enkele mogelijkheid om van de straat te geraken. Zolang deze mensen op straat zijn, kan de dakloosheid in het Brusselse gewest en in onze steden niet verminderen. 

(Dank aan Mehdi Kassou voor de foto van de mars)

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.