Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

8 maart, de bewoonsters van Samusocial kwamen op straat voor de vrouwenrechten

09/03/2022

Gisteren, ter gelegenheid van de mars die @Amnesty organiseerde voor de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw, hebben verschillende alleenstaande vrouwen, alleenstaande moeders en mensen met een gezin die in de opvangcentra van Samusocial zijn opgevangen, samen gemarcheerd, vergezeld door onze teams. Overdag hadden ze borden gemaakt met krachtige boodschappen: “Nee tegen partnergeweld” of “Respect our existence or expect resistance”.

Een groot deel van de vrouwen die door Samusocial worden opgevangen, of het nu gaat om alleenstaande vrouwen of moeders, zijn het slachtoffer van partnergeweld. Dit is vaak de reden waarom zij hun huisvesting kwijtraken. Eenmaal dakloos, worden zij in het bijzonder blootgesteld aan de gevaren van de straat. Een vrouw en dakloos zijn, levert een dubbele kwetsbaarheid op.

Op 8 maart verenigden zij hun stemmen en hun vastberadenheid om de aandacht te vestigen op de vrouwen die zij bovenal zijn, en om campagne te voeren voor hun rechten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wenst u meer informatie hierover? Klik hier en bekijk alle nieuws van de Samusocial.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.