Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

8 maart, Internationale dag van de rechten van de vrouw: laten we actie ondernemen, ieder van ons, elke dag.

08/03/2021

Kwetsbare leefomstandigheden, geweld, verkrachting, mensenhandel – voor een groot aantal vrouwen is het realiteit. 

Respect voor vrouwenrechten is een maatschappelijke kwestie die alle betrokkenen aanbelangt.

Samusocial, Amnesty International, SOS Viol, BruZelle en Amazone spreken met één stem om eraan te herinneren dat het eerbiedigen van vrouwenrechten iedereen aanbelangt, elke dag, ieder van ons op zijn terrein.

Klik in het beeld onderaan om onze video te bekijken :

Onze organisaties zijn binnen hun werkveld dagelijks in de weer om vrouwen te beschermen en hun rechten te verdedigen.

In 2020:

  • heeft Samusocial 2.263 dakloze vrouwen opgevangen en begeleid, waaronder veel slachtoffers van geweld.
  • BruZelle, dat strijdt tegen menstruatiearmoede, heeft in België 340.000 maandverbanden uitgedeeld.
  • Amnesty en SOS Viol hebben al tienduizenden handtekeningen verzameld voor hun petitie “STOP Seksueel Geweld”. Daarmee roepen ze de autoriteiten op om verkrachting en seksueel geweld, waarvan vooral vrouwen en meisjes het slachtoffer zijn, beter te bestrijden.

Onze organisaties handelen elk specifiek binnen hun eigen expertisegebied, maar onze acties op het terrein hebben vaak betrekking op het behandelen of opvolgen van letsels, de gevolgen van ongepast gedrag of geschonden rechten.

Als eerstelijnsgetuigen is het onze verantwoordelijkheid om aan de kaak te stellen wat deze vrouwen meemaken en hen met onze teams te steunen en te begeleiden.

Vergeet niet dat de inzet van ieder van ons vereist is om de oorzaken aan te pakken van de problemen die vrouwen ondervinden.

Elke burger, elke besluitvormer, zou vrouwen bewuster en alerter kunnen bijstaan om het geweld tegen hun persoon te bestrijden en hun rechten te verdedigen.

 

Amnesty international 

BruZelle 

Amazone 

SOS Viol 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.