Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Actie-onderzoek Mobiel team wijk van het Noordstation: het officiële einde van het mandaat nadert … Hoever staan ze?

13/02/2020

Het gewestelijk mandaat voor het actie-onderzoek van het mobiel team in de wijk van het Noordstation loopt weldra ten einde. Op 28 februari gaan de boeken toe. Wij vonden het daarom intéressant om nader in te gaan op één van hun verwezenlijkingen, het netwerk van « Solidaire Toiletten » dat ze hebben uitgebouwd bij zes associatieve partners en waar vandaag meer dan 80 vrouwen uit het Maximiliaanpark veilig terechtkunnen voor hun sanitaire noden. Een pluim voor het hele team!

Daarnaast is ook een partnerwerking opgezet met twee andere verenigingen om het contact met het kwetsbare publiek uit het Maximiliaanpark te verbeteren. Sinds 14 januari wordt er elke dinsdag een permanentie gehouden in de lokalen van Vluchtelingenwerk met informatie, oriëntering en een aanbod voor onderdak in de centra van Samusocial. Op woensdagnamiddag is met hetzelfde doel ook een tweede permanentie geopend bij Allée du Kaai. Ook daar wordt informatie verstrekt, maar dan in de context van een meer ludieke activiteit, onder meer dankzij de fotostudio die er geïnstalleerd werd en waar iedereen die langskomt terechtkan voor portretfoto’s.
Daarnaast worden meerdere andere pistes onderzocht om het project een verlengde te geven met een aanvullende gewestelijke financiering. Wordt vervolgd!

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.