Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Ons jaarverslag 2015 staat online !

23/06/2016

2015 was opnieuw een jaar met een sterke concentratie aan verwezenlijkingen in de opvang van daklozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De cijfers spreken voor zich : 5.450 verschillende personen maakten 180.898 keer gebruik van de opvang en schoven ruim 350.000 keer aan voor de maaltijd. 5.528 ontmoetingen telden onze mobiele teams op straat en 1.113 keer kon iemand door onze begeleidingsdiensten doorverwezen worden weg van de straat.

Maar 2015 toonde zich vooral rijk door de opening van twee nieuwe voorzieningen die een mijlpaal vormen in de operationele aanpak van Samusocial : het centrum MediHalte en het StepForward-programma.

  • Het centrum MediHalte opende de deuren in juni 2015. Met deze dienst kan Samusocial voortaan een gemedicaliseerde opvang verzorgen voor 38 daklozen met zowel acute als chronische pathologieën, een Belgische primeur !
  • Het programma StepForward ging van start in juli. Het opzet van het programma bestaat in de versnelde inschakeling van 20 jonge mensen door ze onmiddellijk van de straat naar een eigen appartement te begeleiden. Dit programma van het type « Housing First » wordt gezamenlijk gestuurd door Samusocial en het OCMW van Brussel. Het gaat uit van het principe dat het gemakkelijker is de oorzaken van het zwerversbestaan aan te pakken als het woonprobleem alvast is opgelost. Om daartoe te komen, helpt ons multidisciplinair team deze jonge mensen zodra ze een onderkomen hebben gevonden om oplossingen te vinden voor de problemen waarmee ze kampen (mentale gezondheid, verslaving of desocialisering) en zo geleidelijk aan weer aansluiting te vinden bij de maatschappij.

Voor de cijfers en een gedetailleerde analyse van de activiteit van Samusocial in 2015 downloadt u hier het volledige verslag : Samusocial_Jaarverslag 2015.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.