Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Afsluiting van het winterplan en verlenging van de opvang voor families in Evere.

27/06/2019


Op woensdag 26 juni vonden 700 personen onderdak in de centra van Samusocial. Daarbij :
  • 168 alleenstaande mannen
  • 122 alleenstaande vrouwen
  • 410 personen in gezinsverband (120 gezinnen), waaronder 230 kinderen.

Het winterplan komt tot een einde met de aflsuiting van de 500 laaste winterplaatsen op 30 juni, zoals gepland.
300 winterplaatsen sluiten in het centrum van de Koningstraatbehoudt, dat in het kader van een nieuw project een capaciteit van 90 plaatsen voor de mensen van het Maximiliaanpark behoudt, evenals 110 plaasten voor geïsoleerde daklozen, die doorgaans in het centrum Poincaré logeren (en waar momenteel werken worden uitgevoerd)
Het centrum van Evere, dat een capaciteit van 200 plaatsen aanbod in het kader van het winterplan, zal gedurende 3 maanden open blijven, om door te gaan met het opvangen van families en hun sociale begeleiding. Het centrum zal ten minste tot 30 september open blijven.  
Naast de centra van Evere en van de Koningstraat blijven 3 centra actief : het centrum Vestje voor de opvang van alleenstaande personen, het centrum in Woluwé voor de opvang van mensen in gezinsverband en het centrum MediHalte voor de opvang van personen die behoefte hebben aan gemedicaliseerd verblijf. Op 30 juni zal Samusocial een totale opvangcapaciteit van 668 plaatsen aanbieden. 
Met de huidige capaciteit kan Samusocial niet langer onderdak geven aan alle manne die hierom verzoeken. Prioritaire opvang is er bijgevolg wel voor mensen die in onze centra als bijzonder kwetsbaar te boek staan gezinnen met kinderen, alleenstaande vrouwen en de meest kwetsbare alleenstaande mannen (bejaarden, zieke en personen met mentale problemen).
De mobiele hulpteams daareentegen zetten hun humanitaire toezicht voort in de straten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om er kwetsbare mensen tegemoet te treden en hun onmiddellijke noden te lenigen.
Dank aan de Nationale Loterij, solidaire partner van Samusocial! Dankzij hun steun konden wij deze winter duizende dekens kopen voor de mensen die we helpen.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.