Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Alcoholschade beperken: leren van beste praktijken bij Samusocial in Parijs

25/10/2023

Wij zijn op bezoek geweest bij het team van Samusocial de Paris met een aantal van onze partners in de daklozenopvang: Het Eilandje, Cover, Bruss’Help en Projet Lama. Wij hebben er samen een aantal projecten bezocht die inzetten op risicobeperking voor alcoholgebruik die in een aantal Parijse centra voor noodopvang zijn ontwikkeld.

Hun resultaten zijn bemoedigend, met minder geweld en minder stigmatisering van het alcoholgebruik. De teams zijn er positief over de start van het project en hebben gemerkt dat er meer bereidheid tot gesprek is ontstaan en dat het bingedrinken (in zeer korte tijd dronken willen worden) afneemt. Deze teams volgen permanente opleiding en worden begeleid door externe actoren om de begunstigden een aangepaste begeleiding te kunnen geven.

Het is een inspirerend project, ook al is de realiteit in onze centra anders, maar het opent de discussie. Ik denk dat dit één van de prioriteiten voor 2024 kan zijn. Intern staat men er positief tegenover, maar er bestaat ook vraag vanuit de politiek. De vraag is alleen nog “Waar en hoe?”  – Julie Bottu, Directeur Kwaliteit van Samusocial.

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.