Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Alle gezinnen die om onderdak vragen worden ondergebracht, maar voor 15 onder hen – 73 personen, 45 kinderen – is geen aangepaste opvang mogelijk.

31/01/2014

Iedere nacht biedt Samusocial onderdak aan 51 gezinnen – 174 personen van wie 102 kinderen – in zijn centra voor noodopvang. Binnen deze groep kan aan 16 gezinnen – 75 personen en 45 kinderen – geen voltijdse residentiële opvang worden geboden omdat er niet genoeg plaatsen beschikbaar zijn in de permanente structuur van Samusocial. Aangezien het Winterplan enkel voorziet in nachtopvang heeft Samusocial alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk gezinnen op te vangen in afzonderlijke kamers van zijn permanent opvangcentrum dat 24u/24 geopend is. Dit centrum kadert niet in de winterfinanciering en staat dus volledig apart van het winterplan. Aangezien het permanent centrum van Samusocial slechts beschikt over 32 kamers en erkend is voor 110 plaatsen kampt Samusocial sinds het begin van de maand december met een tekort aan aangepaste plaatsen voor heel wat gezinnen die vragen om onderdak. Op 11 december al waarschuwde Samusocial de kabinetten van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en het Coördinatiecomité van het Winterplan over het gebrek aan residentiële opvangplaatsen (met dag en nacht opvang), die absoluut vereist zijn voor de opvang van gezinnen met kinderen. In overleg met het Coördinatiecomité van het Gewestelijk Winterplan werd uiteindelijk beslist dat in het wintercentrum van de Koningsstraat de gezinnen terechtkonden voor wie geen kamer beschikbaar was in het permanent centrum van Samusocial. Maar aangezien de opvang in het wintercentrum beperkt blijft tot nachtelijk onderdak werd ook besloten om de gezinnen in kwestie iedere morgen toe te vertrouwen aan andere organisaties (“la Rencontre” en “le Clos”) voor dagopvang. Vandaag krijgen zo elke avond 16 gezinnen onderdak in het wintercentrum bij gebrek aan andere en beter aangepaste residentiële oplossingen. Wij herinneren eraan dat alle gezinnen die om bijstand vragen, onderdak krijgen in een centrum dat door Samusocial wordt beheerd. De nieuwe gezinnen worden eerst opgevangen in de permanente structuur van het stadscentrum voor een contact met onze mensen van het psychosociaal team, dat vervolgens op zoek gaat naar een geschikt onderkomen in functie van de kwetsbaarheid van de mensen in kwestie.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.