Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Asielcrisis bij de Dienst Vreemdelingenzaken : de hulp komt op gang

02/09/2015

Gezien de grote toevloed van asielzoekers voor de deuren van de Dienst Vreemdelingenzaken heeft de Stad Brussel beslist om open tenten en sanitaire voorzieningen te plaatsen.

Vanaf woensdag zal Samusocial aanwezig zijn ter plaatse, samen met het OCMW van Brussel en de preventieambtenaren van de vzw Bravvo om de hulp te onderbouwen die nu reeds door een aantal verenigingen verstrekt wordt voor de zwaksten. Er zullen hygiënekits (shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstels) worden verdeeld. De Stad van Brussel, Samusocial en Dokters van Wereld hebben modules geplaatst met 10 wc’s, 10 wastafels en 5 douches (warm water) en Samusocial zorgt voor de schoonmaak en omkadert het gebruik dat de asielzoekers van het sanitair maken.

Samusocial is permanent aanwezig op de site en bekijkt dag na dag de behoeften ter plaatse.

Donderdag vindt overleg plaats met de verenigingen die aanwezig zijn op het terrein om de hulp ter plaatse voor de komende dagen te coördineren.

3425
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.