Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Bezoek onze gratis tentoonstelling “Zonder papieren, zonder rechten, zonder thuis” in het Beursgebouw

14/11/2023

Samusocial, CIRÉ, l’Ilot, Dokters van de Wereld en het Brussels Platform Armoede stellen voor: Zonder papieren, zonder rechten, zonder thuis, een campagne en een tentoonstelling bedoeld als getuigenis over de dagelijkse realiteit van mensen “zonder papieren” die door Samusocial worden begeleid en om oplossingen aan te reiken die de zwaksten onder hen kunnen helpen.

Nu de voorbije tijd het vraagstuk van de mensen “zonder papieren”; opnieuw op een hoop is gegooid met onveiligheid en terrorisme pleiten verenigingen voor nuancering en verantwoordelijkheidszin, zowel bij de overheid als bij instellingen en burgers.

Wij delen de stad met heel veel mensen die van elders komen en die soms “geen papieren” hebben, geen geldige verblijfsdocumenten. Vaak zijn zij gevlucht uit een moeilijke, soms dramatische situatie om op zoek te gaan naar veiligheid en een perspectief, in de hoop dat een ander leven mogelijk is.

Het moet mogelijk zijn om deze mensen in hun waardigheid te laten, te helpen en te beschermen.

Van het publiek dat vandaag bij Samusocial wordt opgevangen, zijn vrijwel 70% mensen “zonder papieren” of zonder geldige verblijfsdocumenten.

Aan de hand van een reeks van vier portretten wil onze campagne getuigen over personen in precair verblijf. Twee mannen en twee vrouwen die door Samusocial worden begeleid en die we op uitnodiging van fotograaf Cédric Gerbehaye en auteur Caroline Lamarche kunnen ontmoeten.

Van dinsdag 6 november tot 30 november kunt u kennismaken met het verhaal van Hassan, Gina, Lahcene en Mariana in de Brusselse Beurs.

Praktische info:
Tentoonstelling toegankelijk 7 dagen op 7 van 8u tot 22, en dat tot 30 november.
Vrije toegang.
Metro/Tram: Beurs.
U vindt ook alle informatie hierover via ons Facebook event.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.