Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Binnenkorte opening van een opvangcentrum voor 100 dakloze vrouwen in een gebouw van het Europees Parlement

24/04/2020

Samusocial bereidt zich voor om een tijdelijk centrum met 100 bedden te openen om dakloze vrouwen te huisvesten in overeenstemming met de afstandsmaatregelen om het risico op besmetting door Covid19 te vermijden.

De opening is gepland voor volgende week in het Helmut Kohl-gebouw dat beschikbaar is gesteld door het Europees Parlement, 8, Meeûssquare. Het zal vrouwen huisvesten die momenteel zijn ondergebracht in de noodopvangcentra aan de boulevard Poincaré en Vestje. Het biedt een residentiële receptie – 24 uur per dag geopend – voor vrouwen, die daar vrij een beroep kunnen doen tot het medisch en psycho-sociaal aanbod dat onze diensten verzorgen.

De ruimte  is GEEN afzonderingscentrum voor zieke mensen. Als iemand symptomen zou vertonen die kunnen wijzen op Covid-19, dan wordt deze onmiddellijk overgebracht naar een gespecialiseerd centrum elders in de stad.

Vandaag hebben de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, en zijn team de infrastructuren bezocht die worden samengesteld door de teams van Samusocial en het Europees Parlement.

 

Ontdek de videobeelden van het bezoek en van de infrastructuur die binnenkort beschikbaar zal zijn voor de vrouwen die we helpen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.