Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Coronavirus (Covid-19) : waakzaamheid is geboden.

08/03/2020

De daklozen die bij ons onderdak vinden, zijn soms kwetsbaar en gelden daarom als specifieke risicogroep voor virussen zoals Corona. Onze opvangcentra zijn daarom een gevreesde voedingsbodem voor het virus.

Samusocial heeft niet gewacht op de eerste gevallen van mensen die getroffen zijn door het Coronavirus om preventieve maatregelen te nemen.

Onze teams zijn klaar om te reageren om zowel de opgevangen personen als onze werknemers te beschermen : sinds we op de hoogte zijn van het bestaan van het virus en zijn zeer besmettelijke aard werken wij aan een strikt preventie- en responsprotocol onder de verantwoordelijkheid van de medische referent van Samusocial en de verantwoordelijke hygiëne en sanering.

Dit protocol geldt nu voor iedereen van wie geacht kan worden dat hij of zij tijdens de 14 dagen voordien in een regio met aangehouden overdracht van het Coronavirus is geweest en voor alle mensen die in nauw contact geweest kan zijn met een persoon die bepaalde symptomen vertoont (koorts en/of hoest en/of ademhalingsproblemen en/of keelpijn) en bij wie een coronavirusinfectie wordt vermoed.

Het protocol beoogt een reeks maatregelen die moeten worden nageleefd, zowel wat betreft het isoleren van risicopersonen voor besmetting als voor de beschermingsregels die moeten worden nageleefd door de werknemers die instaan voor het beheer van de verdachte patiënt: het gebruik van een mondmasker (het chirurgisch mondkapje is niet meer relevant), handschoenen en een overall, alsook regelmatige ontsmetting van de handen. Na het vertrek van de mogelijk besmette persoon is een volledige ontsmetting van de betrokken zones voorgeschreven.

Het protocol wordt voortdurend geherevalueerd en aangepast aan de evolutie van de situatie op internationaal en nationaal niveau en aan de aanbevelingen van de bevoegde gezondheidsinstanties (Ministerie van Volksgezondheid, WHO…)

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.