Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Covid-19 : AZG opent een opvangcentrum in samenwerking met Samusocial en de Burgerplatform

30/03/2020

Twee weken na de eerste afzonderingsmaatregelen nadert het Covid-19-centrum van Samusocial het verzadigingspunt : het centrum biedt 19 plaatsen, waarvan 15  al bezet zijn met personen waarvan wordt vermoed dat ze besmet zijn.

Vandaag presenteerde Artsen zonder Grenzen aan de pers het triage- en zorgcentrum dat in recordtijd was opgezet op de site van Thurn en Taxis om de meest kwetsbare mensen (daklozen en migranten zonder papieren) te huisvesten en te verzorgen met een vermoedelijke besmetting op Covid-19.

Het doel van het apparaat is om mensen die geen accommodatie hebben isolatie te bieden, waar ze de nodige medische follow-up kunnen krijgen en, indien nodig, kunnen worden overgebracht naar de medische structuren van de stad.

Dit centrum zal binnenkort zijn eerste patiënten verwelkomen in samenwerking met Samusocial en de Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen

De structuur heeft al een capaciteit van 50 bedden, die indien nodig kan worden uitgebreid tot 150 bedden over een oppervlakte van 8000 vierkante meters die ter beschikking wordt gesteld door de site van Thurn & Taxis.

 

Verwelkomde patiënten kunnen worden doorverwezen door alle huisvestingsdiensten voor daklozen en worden per ambulance vervoerd met de hulp van het door Samusocial opgezette referentiesysteem.

Deze samenwerking levert een belangrijke antwoord op de Covid-19-pandemie. Het combineert logischerwijs de medische expertise van Artsen zonder Grenzen op het gebied van opvang en verzorging van besmette mensen en de vaardigheden van Samusocial voor de opvang en opvolging  van daklozen, die vaak een combinatie presenteren van medische en psychosociale problematieken.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.