Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Covid-19: het leven in de centra gaat door ondanks de nieuwe preventiemaatregelen.

19/03/2020

We zijn er : België is deze middag tot algemene opsluiting overgegaan. Het land staat bijna stil. Hoewel de instructies van de autoriteiten iedereen aanraden, thuis te blijven is dit natuurlijk onmogelijk voor degenen die geen dak hebben.

De opvangcentra van Samusocial blijven open om elke avond meer dan 1.000 mensen, geïsoleerde mannen en vrouwen en talrijke gezinnen zonder huisvesting te kunnen blijven opvangen. Ondanks het grote aantal mensen dat aanwezig is in de centra, wordt er alles aan gedaan om de regels van bescherming en sociale afstand te respecteren.

article covid 3

Wanneer we binnenkomen in onze centra worden we nu getroffen door een sterke geur van ontsmettingsmiddel. Hygiëne-en preventiemaatregelen werden geimplementeerd in onze opvangcentra : terbeschikkingstelling van sensibiliseringsaffiches met voorzorgsmaatregelen voor de bewoners van de centra, aanpassing van de diensturen om de wachtrijen te beperken wanneer de centra de deuren openen, aanpassing van de schoonmaakprocedure om de verspreiding zoveel als mogelijk tegen te gaan, verplichting voor elke persoon die binnenkomt of buitengaat om zijn handen te wassen.

In onze zeven centra voelt zich elke medewerker bezorgd en respecteert de nieuwe geldende regels. Dit vereist een zekere discipline, maar de overgrote meerderheid van de ondergebrachte mensen waagt de sprong en toont goede wil.

Op de eerste dag van de nationale opsluiting ontwikkelt zich geleidelijk een zeker collectief bewustzijn in de centra van Samusocial. Deze situatie kan even duren…De teams komen regelmatig bijeen om de best mogelijke implementatie van aanvullende beschermingsmaatregelen te bespreken. We blijven waakzaam.

article covid 1


We blijven in permanent overleg met onze partners : Bruss’Help, het Rode Kruis, DvdW en AZG om de meest geschikte operationele regelingen te treffen om te reageren op de evolutie van de situatie.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.