Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De dansworkshop, een tijd van expressie en delen

23/07/2022

Samusocial biedt tal van ontspannings- en culturele activiteiten (dans, yoga, uitstapjes naar de bioscoop, filmvoorstellingen…) aan de inwoners van haar centra. In ons Vrouwencentrum begeleidt Aldina een dansatelier. 

Het centrum, eerst voorbehouden voor een gemengd publiek van uiterst kwetsbare personen, is sinds december 2021 voorbehouden voor vrouwen met kind(eren) zonder verblijfoplossing. Aldina, danseres en choreografe, begeleidt er vrijwillig één keer per week een dansatelier.

Een uur lang hebben de bewoners de gelegenheid om zich te uiten via de dans. “Het zijn echt mooie ontmoetingen. Het is interessant, creatief, persoonlijk en beantwoordt aan een echte behoefte”, aldus Aldina.

Op het programma: opwarmen en stretchen maar vooral veel lachen en plezier maken. Dit dansatelier, dat onbeduidend kan lijken, verandert in een ruimte van verbinding en uitwisseling tussen onze bewoners: je hoort er wereldmuziek van overal en men probeert er danspassen uit alle culturen.   

Beweging, expressie, bevrijding, uitwisseling en veel plezier… allemaal redenen die het grote succes van de dansworkshop verklaren! Bedankt Aldina!