Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De mobiele teams van Samusocial voortaan ook op de fiets in het centrum van Brussel

12/11/2015

Belfius heeft 10 fietsen, waaronder twee bakfietsen, aan Samusocial geschonken. Deze fietsen zijn bestemd voor de mobiele hulpteams – de maraudes – en zullen hun werk bij het opzoeken van daklozen vergemakkelijken. Dit bevordert de toenadering tussen de maraudes en de daklozen en maakt het makkelijker de hoofdstad te doorkruisen, onder andere het centrum dat nu autoluw is geworden.

Het hele jaar door zijn de maraudes van Samusocial ’s avonds onderweg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om dringende hulp te bieden aan daklozen. Een luisterend oor, medische verzorging, psycho-sociale begeleiding, doorverwijzing naar noodopvangcentra… meerdere vormen van ondersteuning naargelang de persoon die ze aantreffen.

In 2014 hebben de mobiele hulpteams van Samusocial 13.214 handelingen uitgevoerd tijdens 5.165 ontmoetingen met daklozen in Brussel.

Tot op heden gebeurden de maraudes per bestelwagen. Het werk van onze teams zal voortaan vergemakkelijkt worden doordat nu ook 10 fietsen (waaronder twee bakfietsen) kunnen worden gebruikt, dit dankzij Belfius, trouwe partner van Samusocial. Als aanvulling op onze gemotoriseerde teams, zullen de maraudes per fiets onze mobiliteit versterken in de publieke ruimtes die minder toegankelijk zijn per auto (parken, enz.).

p1010184p1010188

Foto: Officiële overhandiging van de fietsen door Bernard Dehaye, Coördinator Corporate Social Responsability van Belfius, aan Laurence Bourguignon, directeur pedagogie van Samusocial.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.