Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De Nationale Loterij schenkt 3.000 dekens om de mobiele werking van Samusocial te steunen

19/12/2023

De Nationale Loterij steunt al jaren organisaties en initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare mensen en Samusocial is er daar één van.

Elke dag en nacht verblijven talloze mensen op straat die geen onderdak vinden. De mobiele teams van Samusocial doorkruisen heel het Brussels Gewest om deze mensen te helpen.

Dankzij de Loterij kregen onze teams de beschikking over financiering om 3.000 dekens aan te kopen voor deze winter. De dekens worden inmiddels door onze mobiele hulpteams uitgedeeld aan de meest gedesocialiseerde daklozen in Brussel.

Manon, een psychologe in één van onze mobiele teams, zegt: “Onze grootste vrees in de winter is dat we iemand van ons publiek zouden vinden die op straat is doodgevroren”.

Maar ze voegt er ook aan toe: “We hebben het vaak over de risico’s die gepaard gaan met de winterperiode, maar in de zomer zijn er evenveel daklozen. Het verschil is dat we dan geen rekening moeten houden met noodsituaties door negatieve temperaturen, maar daklozen zijn er het hele jaar door.”

Ondertussen gaan onze mobiele teams elke dag en elke nacht verder met hun winterse activiteit, en dit met de steun van de Nationale Loterij.

Hartelijk dank aan de spelers van de Nationale Loterij: dankzij hen steunt de Loterij ook dit jaar weer de werking van Samusocial

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.