Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De Nationale Loterij steunt Samusocial: HARTELIJK DANK!

13/10/2021

Hartelijk dank aan de spelers van de Nationale Loterij! Dankzij hen geeft de Loterij zijn steun aan Samusocial.

Afgelopen winter bijvoorbeeld, boden onze opvangcentra dagelijks een onderkomen aan gemiddeld 1.043 personen (mannen, vrouwen, gezinnen) en verleenden onze mobiele hulpteams 103 straathulpdiensten (verzorging, dekens, een luisterend oor bieden, enz.). Onze sociale teams konden tussen 15 november 2020 en 15 april van dit jaar ook meer dan 4 mensen per dag begeleiden naar een duurzame oplossing om de straat te verlaten.

Dankzij de steun van de Nationale Loterij konden onze mobiele hulpteams duizenden dekens en hygiënekits uitdelen aan daklozen op straat.

De hygiënekits bevatten een tandenborstel en tandpasta, shampoo en douchegel, deodorant, een nagelknipper, wattenstaafjes, chirurgische maskers, condooms en oordopjes. Mannen vinden er ook een scheermesje in en vrouwen een haarborstel, evenals maandverband en hygiënische doekjes.

“Hygiëne is onontbeerlijk voor ons welzijn en gevoel van eigenwaarde, maar voor mensen die op straat leven is het niet gemakkelijk om toegang te hebben tot sanitaire voorzieningen of om elke dag te douchen. Tijdens ons werk op straat krijgen we vaak de vraag naar hygiëneproducten. Deze kits bieden een compleet antwoord op een veel voorkomende nood. De mensen die we onze hulp aanbieden, waarderen ze enorm”, vertelt Lisa, een verpleegkundige binnen onze mobiele hulpteams.

Ook aan het einde van 2021 zetten wij onze hulpactie voort met de steun van de Loterij!

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.