Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De opvang van gezinnen in het Centrum Troon verlengd

30/06/2014

Samusocial heeft met opluchting kennis genomen van het feit dat de opvang en de begeleiding van de gezinnen kan worden voortgezet tot 30 september. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Brusselse Regering hebben 3 maanden verlenging toegestaan voor de opvang van de gezinnen die opvang hebben gevonden in het Centrum van de Troonstraat. Toch willen wij er ook op wijzen dat we afmoeten van de logica van schoksgewijze en in elkaar geknutselde toekenningen. Het is essentieel dat we kunnen functioneren binnen een structureler daklozenbeleid, zodat een permanente werking mogelijk wordt die dieper ingaat op de fundamentele problemen en de mensen begeleidt tot ze definitief de straat kunnen verlaten. Vandaag wordt slechts één enkel centrum structureel – het hele jaar door gefinancierd  – door de GGC – voor de opvang van alle doelgroepen tegelijk (mannen, vrouwen, gezinnen met kinderen). Het is niet aangewezen om binnen eenzelfde ruimte de opvang te organiseren van gezinnen met kinderen, samen met alleenstaande daklozen die soms met extreme problemen kampen (psychiatrische stoornissen, drugsverslaving, alcoholisme, hygiënische problemen, enz.). De drie eerste maanden werking van het residentieel centrum voor gezinnen in de troonstraat bewijst dat er oplossingen bestaan. Op drie maanden tijd konden 25 gezinnen verdergeholpen worden naar een oplossing die hen weghaalt van de straat. De opvang de klok rond en een intensieve begeleiding tot aan een oplossing brachten voor deze gezinnen een uitweg : een privéwoning, een opvangtehuis, opvang in een gemeenschap of een familiaal netwerk. De toestand van de voorbije maanden bewijst de nijpende nood aan een structurele, permanente en specifieke maatregel voor de opvang van gezinnen die nergens heen kunnen voor onderdak. Alleen zo kan voor elk gezin afzonderlijk ten gronde worden gewerkt en hoeft de lopende begeleiding niet telkens onderbroken te worden.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.