Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De Stock, een essentiële schakel in de logistiek van Samusocial

18/03/2022

Vandaag telt Samusocial 10 opvangcentra in 10 verschillende Brusselse gemeenten. De goede werking vereist een constante aanvoer van materiaal, gaande van uitrusting voor de bestrijding van covid tot huishoudelijke toestellen en meubilair. Daarin speelt een centraal element van de logistiek die onze organisatie doet “draaien” een cruciale rol: de stock.

Het kan verrassend klinken, maar het pakhuis dat de voorraden van Samusocial herbergt, is een bijzonder levendige en bruisende plek. Het pakhuis leeft op het ritme van de onophoudelijke behoeften van onze verschillende centra, maar volgt ook het tempo van de noodgevallen en crisissen die onze organisatie regelmatig doormaakt op de voet.

De stock, twee verdiepingen hoog en in verschillende afdelingen ingedeeld, omvat de artikelen die nodig zijn voor de goede werking van onze opvangcentra: bedbodems en matrassen, keukenmateriaal (koelkasten, gootstenen en magnetrons), maar ook alle beschermingsmiddelen tegen covid (handschoenen, mondmaskers, ontsmettingsmiddelen, enz.)

 

 

 

 

 

 

 

Montse is de voorraadbeheerder. Zij wordt bijgestaan door Julio en Christophe, respectievelijk magazijnmedewerker en logistiek medewerker. Samen zorgen zij voor voldoende materiaal door regelmatig te inventariseren, via kwaliteitscontroles van het binnenkomend materiaal, het beheer van het vervoer van en naar de centra, en staan ze eventueel ook in voor de nodige herstellingen.

Het doel? Altijd kunnen inspelen op de noden, altijd een stapje voor zijn en zo nodig bijsturen. Voorraadbeheer vergt aanpassings- en anticipatievermogen: “Wij zijn een noodhulpvereniging, maar in hoge nood kunnen wij nog steeds plannen. Het belangrijkste is informatie, communicatie, en coördinatie met de operationele afdeling van Samusocial, luisteren naar hun behoeften. Wij moeten reactief zijn, of het nu gaat om het inzamelen van donaties, leveringen of het verlenen van logistieke steun wanneer een centrum wordt geopend of gesloten,” benadrukt Montse.

 

 

 

 

 

 

 

De transportcijfers geven een idee van de omvang van het door dit team verrichte werk: elke maand wordt ongeveer 58 kubieke meter volume vervoerd en 694 kilometer afgelegd, goed voor 44 uur transport.

 

 

 

 

 

 

 

De voorraad brengt zijn eigen uitdagingen en vooruitzichten voor verbetering met zich: “Met een blik op de toekomst, willen we altijd paraat staan. Wij moeten continu materiaal in voorraad hebben om in geval van nood een centrum van 200 plaatsen te kunnen inrichten”, aldus Monste.

De voorraad is dus de eerste schakel in de keten van alle logistiek van Samusocial. Een essentieel uitgangspunt voor onze verschillende missies : kwalitatieve huisvesting en socio-medische begeleiding voor de mensen die we helpen.

 

Wenst u meer informatie hierover? Klik hier en bekijk alle nieuws van de Samusocial.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.