Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

#DoelstellingKwaliteit – Bergkastjes voor onze noodopvangcentra!

26/02/2020

In het Vestje zijn ze er al. Nu is het de beurt aan de centra Botanique en Poincaré om met bergkastjes te worden uitgerust! In het centrum Botanique zijn al 300 kastjes geplaatst waarin een volume kan worden ondergebracht zo groot als een flinke rugzak. 50% van dit consignevolume wordt benut door de bewoners die ingeschreven zijn voor een verlengd verblijf.
In Poincaré worden de 211 bergkastjes begin maart geleverd. Het gebruik hiervan wordt eveneens geregeld door de maatschappelijke werkers, maar dan met een elektronisch slot dat rechtstreeks geactiveerd wordt bij de aankomst van de bewoners. De omvang van de kastjes verschilt: 96 hebben plaats voor een rugzak, 40 kunnen een koffer bevatten en 75 kastjes kunnen plaats bieden aan een laptop. Het is een geavanceerder systeem dan dat in Botanique omdat het centrum structureel wordt gebruikt en niet enkel tijdens de wintermaanden. In afwachting van de bergkasten werkt het Poincarécentrum met een bagagedepot.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.