Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

#DoelstellingKwaliteit : het renovatieproces van de slaapkamers is aan de gang

10/07/2020

Ook al is noodopvang een van de belangrijkste missies van Samusocial, toch blijft ook de sociale ondersteuning essentieel in al onze centra. Ondanks de dagelijkse inspanningen van onze terreinmedewerkers laten soms administratieve situaties niet toe dat mensen snel worden doorverwezen, wat soms hun verblijf verlengt. De kwaliteit van de opvang binnen de verschillende opvangcentra is daarom essentieel. In 2018 zijn daartoe aanzienlijke inspanningen gestart.

Dit proces staat nu op de rails, via verschillende maatregelen: renovatiewerken, installatie van nieuw meubilair, respect voor privacy, maar ook aanbod van artistieke, sportieve en culturele activiteiten…Onze algemeen directeur Sébastien legt uit: “Wat belangrijk is bij noodopvang, is de sociale band en de behoefte om als persoon te worden verwelkomd en erkend, en niet als een tweede categorie.  Dit is wat we in de verschillende structuren proberen te implementeren. Het feit dat de bewoners zich goed voelen in onze gebouwen, stelt hen in staat hun eigen veerkrachtmechanismen te ontwikkelen, te voelen dat ze hun eigen leven in handen hebben”.

In die zin worden grote renovatiewerken uitgevoerd in de kamers. In het centrum Poincaré werden de slaapzalen opgedeeld in kamers. Andere belangrijke renovatiewerken moeten nog worden uitgevoerd in dit gebouw eind 2020 en in 2021. Renovatiewerken zijn nu aan de gang in het noodopvangcentrum van het Vestje. Het werk van het technisch team leidde tot grote verbouwingen en maakte de kamers onherkenbaar in de ogen van langdurige bewoners. Op het programma: schilderen, de vloeren vervangen en een nieuwe verlichting plaatsen.

P1110995P1110977

Céline, al meerdere jaren coördinator van het centrum, merkte meteen de positieve impact van deze renovatiewerken op: “Als je een kamer binnenkomt, is het verschil duidelijk. Ze zijn veel beter onderhouden en bewoners hebben veel meer aandacht voor hun ruimte. Maar met een beetje geduld kan iedereen van deze vernieuwingen genieten”.

Uiteindelijk staat voor alle opvangcentra van Samusocial een renovatie geprogrammeerd. En dit is slechts de eerste stap op weg naar een nieuw concept van noodopvang om dakloze mensen te helpen.

P1110974

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.