Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Een druppel filosofie, een druppel gastronomie…”Les Gastrosophes” waren op bezoek bij Samusocial…

02/02/2017

Voedselverspilling geeft je puistjes? Denk je dat lekkere gerechtjes ook met eenvoudige producten kunnen gemaakt worden? Wens je een wereld waarin gastronomie  toegankelijk zou zijn voor het grootste aantal? Dan deel je de filosofie van de Gastrosophes!

Ze zijn studenten in communicatie, koks in Brusselse restaurants,  kunstenaars … maar eerst en vooral vrienden. Deze vrolijke bende, liefhebbers van lekker eten, heefd besloten om op zijn eigen manier de fijne keuken te democratiseren.  Hun slogan, of liever hun motto? ‘Verzamelen,  transformeren, uitnodigen “.

Afgelopen zondag kwamen ze in onze opvancentrum van de vestjestraat, en betoverden de borden van ons dakloze publiek. 120 personen, waaronder 50 kinderen. Dus…2 menus! Een voor de volwassenen, een  voor de kleinsten.  Alle ingrediënten die ze gebruikten waren onverkochte producten, aan hen gegeven door vrijgevige marktkramers

En zo, met een beetje doorzettingsvermogenen veel passie creërden ze … een gepocheerd koolvis op een mousseline van vergeten groenten opgefleurd met een witte boter met appelsien en mango chutney.

De kinderen zijn gelukkig en smullen: huisgemaakte fishsticks met zelfgemaakte mayonaise… een kleine jongen zegt, met lichtjes in zijn ogen, “het doet me denken aan de goede maaltijden bij Oma!”

Het Menu is op een bord te lesen,  de tafels zijn mooi bedekt met kleurrijke tafelkleden en bloemboeketjes (ook van onverkochte oorsprong !)…alles was er voor een  feestelijke sfeer!

P1030016flouP1030056P1030034flouP1030108

 

 

 

 

 

 


Zo een evenement betekend nauurlijk een lange voorbereidingstijd ! Kom achter de scherm kijken en luister naar deze repo van La Voix de la Rue , een project van de daklozen hulporganisatie Doucheflux !

Deze speciale zondag was dan nog niet voorbij :  koffie en koekjes waren geserveerd … met een show voor de kinderen! De “Compagnie du double menton” kwam haar spektakel “Beertje” vorstellen.  Dit heel beroemde sprookje van La Comtesse de Ségur hebben ze speciaal voor de kleinsten hergeschreven.

45 minuten van verwondering, tot grote vreugde van de kinderen … en hun ouders!

P1030113flouP1030300flou

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.