Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Een posteractie ten behoeve van dakloze vrouwen: “Ik word bijna 40, ik hoop mijn leven nog om te kunnen gooien”. Jennifer.

23/11/2022

Een posteractie ten behoeve van dakloze vrouwen: «Ik word bijna 40, ik hoop mijn leven nog om te kunnen gooien». Jennifer. 

Ze komt u ongetwijfeld niet onbekend voor, want als u regelmatig met de auto, per fiets of te voet in de straten van Brussel op pad bent, dan was ze daar ook. Ze heet Jennifer en ze krijgt onderdak en begeleiding van de teams van Samusocial.
Van dinsdag 22 november tot 09 december voeren wij een postercampagne om de Brusselaars ertoe aan te zetten steun te verlenen aan vrouwen die dakloos zijn.

Op onze affiche staat een kort uittreksel uit de getuigenis van Jennifer in de portretreeks “Vrouwen: «  Ik heb veel meegemaakt op straat. Ik word bijna 40, ik hoop mijn leven nog om te kunnen gooien. » Het portret van Jennifer is een uitgelezen kans om het brede publiek bewust te maken van een groeiend fenomeen in onze steden: het toenemend aantal dakloze vrouwen, een evolutie die samenhangt met andere problemen zoals het partnergeweld waarvan zij vaak het slachtoffer zijn. Deze steeds groter wordende realiteit kan in één cijfer worden samengevat: gemiddeld vangt Samusocial in zijn centra iedere dag een vrouw op die het slachtoffer is van partnergeweld, zowel alleenstaande vrouwen als mama’s met kinderen.

Er weer bovenop komen, zich opnieuw zelfzeker en veilig kunnen voelen, herstellen na intrafamiliaal geweld, partnergeweld of seksueel geweld, opnieuw aansluiting vinden bij een sociaal leven, dàt is waar de specifieke opvang in ons vrouwencentrum “Louiza” aan werkt: sinds 2020 is een niet-gemengde opvang in het centrum de conditio sine qua non voor een begeleiding die is aangepast aan dit kwetsbare publiek, en dan vooral aan de steeds talrijker wordende groep vrouwen die het slachtoffer is van geweld. Dat is de delicate opdracht van onze psycho-medisch-sociale teams.

In 2021 ving het vrouwencentrum “Louiza” van Samusocial 568 vrouwen op, goed voor 22.003 aangeboden overnachtingen. De niet-gemengde opvang is essentieel om deze vrouwen vanaf het begin een aangepaste begeleiding te kunnen bieden. De uitdaging is nu om het bestaan te bestendigen van deze specifieke opvangstructuur, die geen betoog meer behoeft. Hiervoor is de steun van particulieren en privébedrijven van essentieel belang. Wilt u naar eigen vermogen bijdragen om de dakloze vrouwen te steunen die Samusocial probeert te helpen?  Dat kan hier . ALVAST VAN HARTE DANK!

Hier vindt u het volledige portret van Jennifer samen met drie andere getuigenissen van onze tentoonstelling “Vrouwen.

Foto’s: Gaël Turine
Teksten: Anne-Cécile Huwart

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.