Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Elke avond worden er meer dan 750 mensen opgevangen – Binnenkort gaan er 150 winterplaatsen open

10/11/2021

Nu de nachten alsmaar kouder worden, zijn onze voorzieningen voor de opvang van daklozen elke nacht volgeboekt. Per nacht kunnen er meer dan 750 mensen terecht. 

Gisteravond werden 754 mensen opgevangen door Samusocial:

  • 391 personen in gezinsverband, waaronder 230 kinderen (123 gezinnen) 
  • 197 alleenstaande mannen
  • 166 alleenstaande vrouwen.

                                                                                                                                                                                                                                                    In de loop van volgende week zullen 150 extra winterplaatsen worden geopend om de bestaande capaciteit te versterken en zo veel mogelijk mensen tegen de kou te beschermen. Daartoe zal de opvangcapaciteit van de Samusocial worden heringericht en zal in Anderlecht een nieuw centrum worden geopend voor de opvang van 160 bijzonder kwetsbare personen, waaronder 45 personen die medische omkadering nodig hebben. 

In totaal kan Samusocial op die manier in het winterseizoen dag en nacht tot 900 personen herbergen. Als we rekening houden met de opvangcapaciteiten die worden beheerd door onze partners in de ondersteuning van daklozen (Burgerplatform, het Rode Kruis, Hoeksteen, Artsen zonder Grenzen), zullen tijdens het winterseizoen meer dan 1.800 plaatsen onmiddellijk toegankelijk zijn. 

In het licht van de ingrijpende toename van het aantal daklozen, en met name van gezinnen, zal bij de opvang prioriteit worden gegeven aan wie als bijzonder kwetsbaar wordt beschouwd.

Onze mobiele hulpploegen zullen dag en nacht in de straten van het Brusselse Gewest blijven rondstruinen om, binnen de grenzen van hun mogelijkheden, hulp te bieden aan de meest sociaal achtergestelde mensen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.