Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Farida, 20 jaar oud, 8 maanden zwanger, begunstigde van het Step Forward programma

17/11/2021

Samusocial Step Forward is een “Housing First”-programma voor dakloze jongeren van 18 tot 25 jaar die te kampen hebben met verslaving en/of psychische problemen. Het programma beoogt de sociale re-integratie van de jongeren door hen in de eerste plaats een duurzame oplossing voor huisvesting te bieden, met de steun van sociale verhuurkantoren. Eenmaal gehuisvest kunnen de jongeren, dankzij de nauwe begeleiding van de teams, aan hun zelfstandigheid gaan werken en zo een stabiele toekomst opbouwen.

Farida, 20, nam deel aan het Step Forward programma. Vandaag verhuist ze vanuit haar vorige naar een nieuw appartement, die beide gevonden werden door Samusocial. Farida is 8 maanden zwanger, dus moest er een comfortabel onderkomen voor haar worden gevonden dat geschikt was voor de komst van haar kind.

Farida is een herstellende drugsverslaafde. Sinds haar dertiende, toen ze reeds het slachtoffer was van mishandeling en seksueel misbruik, was drugs voor haar de enige manier om aan haar realiteit te ontsnappen. Daarna kwam ze in aanraking met een aantal verkeerde mensen die haar verder de dieperik in sleurden. Ze belandde in de jeugdgevangenis en vervolgens een aantal jaren op straat. Farida werd in 2020 opgevangen door Samusocial. Sindsdien staan Adam en de andere opvoeders en maatschappelijk werkers van Step Forward in voor haar dagelijkse begeleiding.

Vandaag gaat het beter met haar. Met de steun van haar partner en de hulp van Samusocial, heeft Farida al 10 maanden geen drugs meer gebruikt. Ze is erg blij met haar nieuwe appartement, dat aansluit op een grote tuin. Ze hoopt gewoon op een rustige toekomst. Farida kijkt uit naar de geboorte van haar baby en voelt zich klaar voor de uitdaging. Ze is vastberadener dan ooit om haar verleden achter zich te laten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.