Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Het Gewest geeft Samusocial opdracht voor de opening van 200 extra plaatsen voor de meest kwestbaren.

04/05/2018

Goed nieuws voor de hulpverlening aan daklozen! Het Gewest geeft Samusocial opdracht voor de onmiddelijke opening van 200 nieuwe plaatsen voor de meest kwetsbare daklozen.

Samusocial verwelkomt de beslissing van ministers Fremault en Smet om te hebben gereageerd op de dringende behoefte die onze psycho-sociale en medische terrein-medewerkers hebben geïdentificeerd. Met deze financiering kunnen we de dringende opvangcapaciteit van 200 plaatsen uitbreiden om de meest kwetsbare mensen op te vangen, die misschien hadden op straat moeten landen met de sluiting van het winterplan deze week. Onder de kwetsbare geïdentificeerde daklozen : vele gezinnen met kinderen, kwetsbare mannen, alleenstaande vrouwen voor wie een nacht op straat synoniem van een directe risico op agressie.

De 200 nieuwe plaatsen worden geopend in het centrum Poincaré te Anderlecht, een centrum dat al 110 mensen herbergt en dat nu een totale opvangcapaciteit van 310 plaatsen zal bereiken. De geholpen mensen zullen 24/24 in het centrum kunnen verblijven, en daarmee een degelijke medische-sociale en psychologische steun krijgen.

Doel van Samusocial is inderdaad de mensen een gepaste ontvangst en een zo volledig mogelijke dienstofferte aan te bieden. Samusocial wenst van de permanente verbinding met het publiek te profiteren om de mensen weg van de straat te begeleiden.

Volgende dienstofferte is ter beschikking van alle mensen die in het centrum verblijven:

  • 24u/24 opvang, warme maaltijden, toegang tot douches en WC’s
  • Psychosociale permanentie (individuele gesprekken en hulp bij de administratieve stappen)
  • Verpeegkundige consultaties
  • Vestiairedienst dank ons partner Solidarité Grands Froids

Met de opening van deze 200 extraplaatsen beschikt Samusocial onder een totale en direct beschikbare opvangcapaciteit van 578 plaatsen :

  • 420 dringend-opvang plaatsen (110 in het centrum « Vestje » en 310 in het centrum “Poincaré”)
  • 120 plaatsen in het familiecentrum van Woluwé
  • 38 gemedicaliseerde plaatsen in de MediHalte
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.