Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Het Winterplan opent half november de deuren !

03/11/2017

Half november gaat het winterplan voor daklozen van start. Samusocial krijgt van de gewestelijke overheid een mandaat voor de opening van 600 winterplaatsen bovenop de 388 plaatsen die het hele jaar door beschikbaar zijn in onze centra (220 plaatsen in de centra voor noodopvang van het Vestje en de Poincarélaan, 130 plaatsen in het gezinscentrum van Woluwe, 38 plaatsen in het centrum MediHalte).

De 600 winterplaatsen zijn gespreid over 2 opvangcentra :

  • 300 plaatsen in het gebouw aan de Koningsstraat dat ter beschikking wordt gesteld door het OCMW van Brussel.
  • 300 aanvullende plaatsen bij de 110 die er het hele jaar door zijn in het gebouw aan de Poincarélaan ter beschikking gesteld door het Gewest, waar zo iedere nacht tot 410 personen terechtkunnen.

In totaal zullen de centra beheerd door Samusocial daarmee beschikken over een capaciteit van vrijwel 1.000 plaatsen. Daarnaast komen er nog bijkomende plaatsen onder beheer van een andere operator die een mandaat heeft voor het federaal winterplan.

Ruim honderd medewerkers komen in actie voor het winterplan beheerd door Samusocial : opvoeders, maatschappelijk assistenten, welzijnswerkers, verpleegkundigen, psychologen, hulpverplegers en -verpleegsters, nachtwakers, portiers, keukenmedewerkers,…
In elk centrum krijgen de opgevangen personen de beschikking over het dienstenaanbod van Samusocial : warme maaltijden, sanitair (WC, douches), vestiairedienst, medische en psychosociale permanentie.
Doelstelling : de opgevangen mensen een onderdak verschaffen en daarmee hun lijden verlichten
maar ze eveneens verzorgen en een psychosociale begeleiding voorstellen om ze te begeleiden naar aangepaste oplossingen die indien mogelijk ook duurzaam zijn.

 

Maar het winterplan dat zijn ook al die waardevolle samenwerkingsverbanden op het terrein met iedereen die zich inzet voor de daklozen : de actie 86.400, Dokters van de Wereld , de sociale restaurants, de opvanghuizen, de gemeenten, de ziekenhuizen, de medische huizen, Solidarité Grands Froids en alle welzijnsverenigingen die werken met daklozen.
Een welgemeend woord van dank voor hen allemaal !

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.